Edin Jusuframic: "MeYoul" - en dansföreställning, prova-på och samtal.

Av och med Edin Jusuframic.

Edin Jusuframic presenterar sig och sitt verk så här: "MeYouI spelas på Hangaren Subtopia i Alby. Med tanke på att jag själv är född och uppväxt i Botkyrka, Alby så vill jag spela min förställning just här.  Samma plats som format mig till den jag är idag och där allt en gång började. Jag vill också bjuda eleverna på "prova-på" och att möta dansare och koreograf efter föreställningen."

En dans om individen och kollektivet

• Kollektivet - fantastisk solidaritet eller egoistiskt förtryck? Att arbeta kollektivt kan vara ett rent helvete, eller fullkomligt underbart. IMeYouIgestaltar två dansare den inre känslomässiga konflikt som kan uppstå när en arbetar i ett kollektiv. Edin Jusuframic sätter balansen mellan kollektivets välbefinnande och människans ego i fokus. Vad händer om balansen rubbas och egot tar över? Se ett verk om den inre känslomässiga konflikt som föds ur den konstanta avvägningen mellan samarbete, att vara självisk eller kompromissa, och hur den påverkar det konstnärliga resultatet.

En drygt 50 minuter lång dansföreställning med nykomponerad musik av Mario Perez Amigo som bland annat tidigare producerat musik till Fredrik "Benke" Rydmans verk. Ljussättning skapas av Lumination AB, en av Sveriges bästa ljussättare.

Om Edin Jusuframic

Dansare och koreograf, född 1986. Edin har arbetat professionellt med dans i tolv år och bland annat koreograferat och dansat bakom flera av Sveriges framstående artister i diverse sammanhang: Danny Saucedo, Ola Salo, Zara Larsson, Molly Sandén, Miss Li, Darin m.fl. Edin har även medverkat som dansare i ett stort antal dansföreställningar samt TV-produktioner; Gökboet, Våroffer, Nötknäpparen, West Side Story, Melodifestivalen, Sommarkrysset, Allsång på Skansen, Eurovision Song Contest m.m.

2008 blev Edin Jusuframic en av medlemmarna och grundarna för danskompaniet Complete Dance Crew som haft stora framgångar både nationellt och internationellt med verken SIRI, Lost In Complete och Spezialisterna.

För mer om Edin Jusuframics arbete som dansare och koreograf, se hemsidan www.edinj.se

•  Koreografi:Edin Jusuframic
  • Dansare:Daniel Koivunen och Marco Wihlborg
  • Musik:Mario Perez Amigo
  • Ljus:Lumination AB
  • Kostym:Peter Englund, P.E.E.P.
  • Foto:Olof Ringmar

Med stöd av:  Stockholm stad, Dansens Hus, Botkyrka kommun (Kreativa fonden), Mitt Alby

Samarbetspartners: Subtopia, Lumination, House Of Shapes, Peter Englund, P.E.E.P

Efter föreställning erbjuds en frågestund med koreograf och dansare där eleverna ges möjlighet att ställa frågor till medverkande konstnärer.

2019-04-25 13:00Hangaren i Alby

Hangaren i Alby