FÖR ALLA I ÅRSKURS 8 - Scenkonstföreställning: Tangilique med TUR-teatern. Hösten 2018.

Årskurs 8 erbjuds varje år en aktuell scenkonstöreställning. Botkyrkas unga kulturombud är med och väljer en föreställning. Detta är 8:ornas kulturgaranti.

Hon har game:at 96 timmar i sträck.
Hennes partner in crime har stupat. För längesen.
Det är i början på mars. Om tre år försvinner han.
Men just nu dricker dom O'boy och kollar Oprah.

Tangilique är en warrior. Wonderwoman. Stenhård. Ett hjärta i en superhjältedräkt med siktet inställt för att krossa en sista boss. När Tangilique är 13 år möter hon Bryan. Hon ser sina egna erfarenheter i hans svarta pupiller, han är hennes skydd mot ensamheten och den som målar hennes naglar i regnbågens färger. Hon är allt han vill vara.

När de är tillsammans är det som att allt jobbigt från världen utanför försvinner och de förvandlas till krigare i actionspelet Black Abyss. Inom Tangilique växer en plan på att hämnas. Inspirerad av ett Oprah-avsnitt planerar hon att göra ett diskriminerings-experiment.

Kulturgarantin- en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt

Denna aktivitet är utvald och räcker till samtliga elever och återkommer varje läsår -  en kulturgaranti!   Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i den ordinarie undervisningen. Det blir en rättighet för alla elever i Botkyrka.

Enligt överenskommelse Hos er

Hos er