Intergalactic Underwater Palace - en dansföreställning för mellanstadiet

En cool, lekfull och medryckande dansresa!

Intergalactic Underwater Palace är tillbaka! Riksteaterns och Cullbergbalettens bejublade dansproduktion för mellanstadiet finns nu åter på repertoaren.

Koreografen Sebastian Matthias, född och uppvuxen i Tyskland, har skapat en föreställning som utmanar sinnena. Överraskande och dynamiskt rör sig dansarna bland publiken.

-Intergalactic Underwater Palace handlar om sinnesintryck och om en resa genom olika världar. Jag är nyfiken på hur olika intryck som egentligen inte hör ihop påverkar varandra. En undervattensmiljö som man kombinerar med till exempel rörelser från rymden eller robotar. Om man sedan byter till en helt annan miljö, ett slott eller ett palats av kristall. Hur påverkar det kroppen? Hur känns det? Det är så jag vill jobba med kroppar och miljöer. Jag vill att barnens lekfullhet blir en del av föreställningen, säger Sebastian Matthias.

Scenografin samspelar med både publik och dansare, den påverkar - och blir påverkad av - publikens och dansarnas rörelser.

- Scenografin är som en humoristisk, levande organism som inte bara ringar in utan också ringar om skeendet, lite som utomjordingar som har landat i en gympasal, säger scenograf Johanna Mårtensson.

Intergalactic Underwater Palace är en samproduktion mellan Riksteatern och Cullbergbaletten.

 Tillfällen

Aktivitetsdatum och tidLokalPrisLediga platser