Mötesplats barnkultur på Musikaliska. Höstens program.

Välkommen till en informell mötesplats för dig som är intresserad av vad som händer inom kulturområdet för barn och unga! Inbjudna gästföreläsare berättar om nyskapande projekt, nyheter inom forskningen eller om spännande verksamheter inom olika kulturområden. Mötesplatserna börjar med mingel och fika. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholm Stad och län samt Centrum för barnkulturforskning.

Seminarierna pågår alltid mellan kl. 17.00 - 18.00 och från kl. 16.30 finns möjlighet att delta i fika och mingel. Fri entré,  föranmäl gärna till e-post:  susanne.rundberg@musikaliska.se

 

Måndag 26 november kl. 17  "Barn och ungas filmskapande i skolan"

OBS! Detta seminarium arrangeras på Stallet, i anslutning till Musikaliska

  • Datum: måndag 26 november
  • Tid: 17:00 (fika och mingel från 16.30)
  • Lokal: Stallet, Stallgatan 7, Stockholm

Film är ett språk som talas i hela världen. En unik kombination av ord, bilder, rörelse och ljud med fantastiska möjligheter till kommunikation. Vi behöver inte kunna kommunicera med samma ord för att förstå varandras filmberättelser. Tidigare var filmskapare någonting otillgängligt och komplicerat men i och med dagens teknik såsom smartphones och surfplattor har det på några år blivit enkelt och tillgängligt för nästan alla. Denna mötesplats handlar om hur vi tar vara på denna fantastiska möjlighet i skolan. Vad händer när våra barn och unga från tidig ålder kan göra sin röst hörd genom filmskapande? Mediepedagogerna från Den Pedagogiska Designbyrån berättar mer om sina metoder och erfarenheter av filmskapande i skolan. De har sedan 2010 frilansat i många olika filmprojekt på skolor, museer och filmfestivaler, både i och utanför Sverige.

Mer information

Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholm Stad och län samt Centrum för barnkulturforskning.

Mötena äger rum ca två måndagskvällar per termin och startar alltid kl. 17.00.

Fri entré - men anmäl dig gärna till e-post: susanne.rundberg@musikaliska.se.