Ont blod - en Heavy Metal-Musikal. Tumbascenen. För årskurs 8-9 och gymnasiet

ONT BLOD - EN HEAVY METAL-MUSIKAL

Rockkonsert av hög klass på skoltid! Med angeläget ämne - det goda och det onda...   Av och med Riksteatern. Musiker och musik från f.d. The Ark.

Det är  fd The Ark som gör musiken! Annat intressant - de 5 skådespelarna spelar live! Masken är helt otrolig - skådespelarna ser till vardags ut som dig, mig och andra. Men nu får de purukdelar, hårförlängning, linser, smink, smycken, låtsaspiercing och låtsastatueringar. Det är verkligen värt att se!! Och dekoren är handmålad, finurlig och fin och visar replokalen, staden men också scenen för en klassisk rockkonsert. 

Precis när en lovande rockgrupp är på väg att slå igenom gör sig en röst påmind från det förflutna. Och den kräver blod. Plötsligt hotas inte bara gruppens framtidsdrömmar utan även deras liv. Musikalen regisseras av Martin Rosengardten, musiken skapas av Jens Andersson och Mikael Jepson (alla tre tidigare medlemmar i The Ark). Scenografi och kostym skapas av Marika Åkerblom och manuset är skrivet av Rasmus Lindberg. (Från årskurs 8 och uppåt)

- Genom att blanda skräckromantik med musik hoppas jag att föreställningen kan öppna upp för de skamliga frågorna kring vårt begär och varför vi så lätt glömmer att värdesätta det som verkligen är viktigt för oss. Vi kan till och med offra de som betyder allra mest för lite succé och framgång. Men det är inte alltid vi ens vet om att vi gör det, förstör för oss själva och andra, för att nå dit vi så gärna vill, säger Martin Rosengardten, regissör, Riksteatern.

En varelse som i utbyte för sin existens belönade Alexis med magiska musikaliska talanger, gjorde henne till ett geni på att skriva hitlåtar. Men, det Alexis inte vet är att nu är varelsen tillbaka - och den hungrar efter hennes blod. Det blir en episk kamp mellan ont och … lite mindre ont. Ont blod utspelar sig i form av en slags rockkonsert. Manuset skrivs av Rasmus Lindberg, rosad dramatiker, som kombinerar genrerna skräck och hårdrock. Det blir en nervkittlande heavy metalmusikal om kärlek, svek och längtan. Och ond, bråd död.

LÄRARVISNING:

Lärare tillsammans med några unga kulturombud kan se ett genomdrag den 15/2 kl. 15 i Hallunda på Riksteatern. Maila till susanna.widman@botkyrka.se

 

Mer information

Tillfällen

Aktivitetsdatum och tidLokalPrisLediga platser 
2018-03-22 11:00Tumbascenen

Tumbascenen

Utbildningsvägen 2
147 40
tumba

Karta

karta
0 kr 162Boka platser
2018-03-22 14:00Tumbascenen

Tumbascenen

Utbildningsvägen 2
147 40
tumba

Karta

karta
0 kr 167Boka platser