ÅRSKURS 4 - 6

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 4 - Kom på bokprat! Hitta läslusten

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 4 - Kom på bokprat! Hitta läslusten

På biblioteket finns alla möjliga sorters berättelser, i olika former, medier, med bilder, lättläst... När barnen är i tioårsåldern vill vi på biblioteken locka med allt detta, genom att presentera några böcker och kanske andra medier. Barnbibliotekarien skapar en relation till varje elev genom att prata om böcker på ett lustfyllt sätt, och genom att höra något om vad barnen läst tidigare kan vi hitta en bok till var och en!

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Biblioteket, Kulturgaranti
    Målgrupper: Årskurs 4
    Lokaler: Alby bibliotek , Hallunda bibliotek , Det lokala biblioteket

Biet i huvet - En teaterföreställning utvald av Botkyrkas unga kulturombud

Av och med Riksteatern. Denna föreställning är utvald av Botkyrka unga kulturombud för elever i årskurs 2 - 5. En fantasifull berättelse för barn om att fly verkligheten. Ur barnets perspektiv gestaltas en gripande, vindlande och humorfylld historia om möjligheten att kunna ta sig igenom svårigheter som om världen vore ett tv-spel.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5
    Lokal: Riksteatern
    Tillfällen:

4st tillfällen under perioden 19/9 2018 - 21/9 2018

Botkyrka konsthall: Visning och workshop årskurs 4-9 och gymnasiet.

I de åldersanpassade skolprogrammen presenteras de aktuella utställningarna utifrån olika teman och perspektiv. Vi har även ett stående erbjudande kopplat till ett besök på Botkyrka konsthall och Xetmuseet.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Fältbussen

Följ med Fältbussen , Botkyrkas rullande naturskola ut på spännande exkursioner!

Kategorier: Naturpedagogiska program i Botkyrka
    Målgrupper: Årskurs 5

Hogslaby för externa klasser, halvdags besök

Kom till Hogslaby och upplev järnåldern med din klass. Under detta halvdagsprogram får eleverna prova på några forntida hantverk i järnåldersbyn

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Hogslaby/kulturhistoria
    Målgrupper: Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4

Unga kulturombud eller teaterreferensklass?

Sökes: Referensklasser och Unga kulturombud som vill vara med och välja kulturprogram och påverka skolornas kulturprogram. Vi dina ellever var refensklass eller är det några av elebverna som vill vara Unga Kulturagenter i vår? Vi på Kultur- och fritidsförvaltningen söker elever som vill vara med och påverka vilka teater- och dansföreställningar som ska visas för Botkyrkas barn och elever framöver.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9