ÅRSKURS 4 - 6

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 4 - Kom på bokprat! Hitta läslusten

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 4 - Kom på bokprat! Hitta läslusten

På biblioteket finns alla möjliga sorters berättelser, i olika former, medier, med bilder, lättläst... När barnen är i tioårsåldern vill vi på biblioteken locka med allt detta, genom att presentera några böcker och kanske andra medier. Barnbibliotekarien skapar en relation till varje elev genom att prata om böcker på ett lustfyllt sätt, och genom att höra något om vad barnen läst tidigare kan vi hitta en bok till var och en!

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Biblioteket, Kulturgaranti
    Målgrupper: Årskurs 4
    Lokaler: Tumba bibliotek , Vårsta bibliotek , Alby bibliotek , Hallunda bibliotek
  • FÖR ALLA I ÅRSKURS 6 - ATT SE = SANT? På Mångkulturellt centrum

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 6 - ATT SE = SANT? På Mångkulturellt centrum

ATT SE = SANT? på Mångkulturellt centrum eller i ert klassrum. En grundkurs för unga att kritisk se och förstå bildspråket. Med fokus på seendepraktik som socialt och kulturellt konstruerat.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst, Kulturgaranti
    Målgrupper: Årskurs 6
    Lokal: Mångkulturellt centrum

12st tillfällen under perioden 19/9 2017 - 21/3 2018

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 6 - ATT SE = SANT? På Botkyrka Konsthall

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 6 - ATT SE = SANT? På Botkyrka Konsthall

ATT SE = SANT? På Botkyrka konsthall eller i ert klassrum. En grundkurs för unga att kritisk se och förstå bildspråket. Med fokus på seendepraktik som socialt och kulturellt konstruerat.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Konst, Kulturgaranti
    Målgrupper: Årskurs 6
    Lokal: Botkyrka konsthall

5st tillfällen under perioden 13/2 2018 - 9/5 2018

Monky - bio på sportlovet på Tumbascenen

Fritids har möjlighet att boka gratis sportlovsbio här. Antalet gratis biljetter är begränsat. Boka dessa gratisbiljetter här sajten senast den 19 februari!Frank, 11 år, hittar en dag en livs levande apa i familjens trädgård. Apan kallar de för Monky och med henne startar ett spännande och roligt äventyr för hela familjen. Men det går snart upp för dem att Monky inte är en vanlig apa och att det inte var en tillfällighet att hon dök upp just i deras trädgård. Vem är hon?

Kategorier: På lovet, Bio, Botkyrkas kulturella allemansrätt
    Målgrupper: Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Fritidshem, Fritidsklubb
    Lokal: Tumbascenen

1st tillfälle den 2/3 2018

Svärdfisken - teater för mellanstadiet på Riksteatern

Teater för mellanstadiet på Riksteatern. Fantasifullt, modigt och allvarligt - följ med på ett roligt och djuplodande äventyr om att övervinna svårigheter tillsammans! Elvaårige Robin bor med sin farfar Thomas i en liten kuststad där vägarna är bländande vita av krossade snäckskal. Hennes farfar är snäll men allt för ofta rätt grinig, i synnerhet när han tänker på Robins pappa som försvann ner i havsdjupet för ungefär ett år sedan. En dag har en svärdfisk trasslat in sig i en fiskares nät och glädjande nog är den fortfarande levande. Farfar och Robin bestämmer sig för att rädda livet på svärdfisken. De ger sig ut på havet i farfaderns gamla båt med fisken i släptåg.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Lokal: Riksteatern

6st tillfällen under perioden 7/3 2018 - 9/3 2018

Intergalactic Underwater Palace - en dansföreställning för mellanstadiet

En cool, lekfull och medryckande dansresa! Intergalactic Underwater Palace är tillbaka! Riksteaterns och Cullbergbalettens bejublade dansproduktion för mellanstadiet finns nu åter på repertoaren. Koreografen Sebastian Matthias, född och uppvuxen i Tyskland, har skapat en föreställning som utmanar sinnena. Överraskande och dynamiskt rör sig dansarna bland publiken. -Intergalactic Underwater Palace handlar om sinnesintryck och om en resa genom olika världar.

Kategorier: Dans, Botkyrkas kulturella allemansrätt
    Lokal: Riksteatern

7st tillfällen under perioden 26/1 2018 - 14/3 2018

Visningar på Tumba bruksmuseum

Besök Tumba bruksmuseum och låt era elever lära sig mer om historien om Tumba bruk som legat på platsen alltsedan 1700-talet och fram till våra dagar. Museet har olika visningar som handlar om människornas villkor på bruket. Vi berättar också om pappershistoria och sedlar.

Målgrupper: Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6
    Lokal: Tumba bruksmuseum

11st tillfällen under perioden 10/1 2018 - 28/3 2018

Sverige, från norr till söder. Upptäck historien på Skansen

Vi besöker bondgårdar från Skåne och Dalarna. Studerar likheter och skillnader. Varför ser husen olika ut? Vi berättar om människorna som bodde här. Vad de levde av, djuren, växterna och maten.

Kategorier: Utställningar & visningar, Hogslaby/kulturhistoria, Skapande skola 2017-18
    Lokal: Skansen

8st tillfällen under perioden 10/4 2018 - 27/4 2018

Botkyrka konsthall: Visning och workshop årskurs 4-9 och gymnasiet.

I de åldersanpassade skolprogrammen presenteras de aktuella utställningarna utifrån olika teman och perspektiv. Vi har även ett stående erbjudande kopplat till ett besök på Botkyrka konsthall och Xetmuseet.

Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Fröken i småskolan

Kom till Torekällberget och upplev hur det var förr. Följ med på en lektion i Lideby småskolan, året är 1905. Skriv på griffeltavlor och sudda med hartass.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Hogslaby/kulturhistoria, Skapande skola 2017-18
    Målgrupper: Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6
    Lokal: Torekällberget