ÅRSKURS 4 - 6

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 4 - Kom på bokprat! Hitta läslusten

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 4 - Kom på bokprat! Hitta läslusten

På biblioteket finns alla möjliga sorters berättelser, i olika former, medier, med bilder, lättläst... När barnen är i tioårsåldern vill vi på biblioteken locka med allt detta, genom att presentera några böcker och kanske andra medier. Barnbibliotekarien skapar en relation till varje elev genom att prata om böcker på ett lustfyllt sätt, och genom att höra något om vad barnen läst tidigare kan vi hitta en bok till var och en!

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Biblioteket, Kulturgaranti
    Målgrupper: Årskurs 4
    Lokaler: Tumba bibliotek , Vårsta bibliotek , Alby bibliotek , Hallunda bibliotek
  • FÖR ALLA I ÅRSKURS 6 - ATT SE = SANT? På Botkyrka Konsthall

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 6 - ATT SE = SANT? På Botkyrka Konsthall

ATT SE = SANT? På Botkyrka konsthall eller i ert klassrum. En grundkurs för unga att kritisk se och förstå bildspråket. Med fokus på seendepraktik som socialt och kulturellt konstruerat.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Konst, Kulturgaranti
    Målgrupper: Årskurs 6
    Lokal: Botkyrka konsthall
    Tillfällen:

5st tillfällen under perioden 13/2 2018 - 9/5 2018

Vattenmannen och Speed

VATTENMANNEN OCH SPEED DYKER UPP! Skolan ordnar själva med en lokal som rymmer ca 80 elever. Om det är fint väder kan de vara ute på skolgården. Skolan ordnar så det blir liknande ett scenområde i en del av rummer eller på skolgården. Boka senast den 11 april här på sajten. Vi spelar & sjunger, pratar om vatten och gör diverse oförglömliga trix.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Teater, Skapande skola 2017-18
    Målgrupper: Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Förskoleklass
    Lokal: Hos er
    Tillfällen:

4st tillfällen under perioden 23/5 2018 - 5/6 2018

Botkyrka konsthall: Visning och workshop årskurs 4-9 och gymnasiet.

I de åldersanpassade skolprogrammen presenteras de aktuella utställningarna utifrån olika teman och perspektiv. Vi har även ett stående erbjudande kopplat till ett besök på Botkyrka konsthall och Xetmuseet.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Fältbussen

Följ med Fältbussen , Botkyrkas rullande naturskola ut på spännande exkursioner!

Kategorier: Naturpedagogiska program i Botkyrka
    Målgrupper: Årskurs 5

Hogslaby för externa klasser, halvdags besök

Kom till Hogslaby och upplev järnåldern med din klass. Under detta halvdagsprogram får eleverna prova på några forntida hantverk i järnåldersbyn

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Hogslaby/kulturhistoria
    Målgrupper: Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4

Ronja och Younes - en teaterföreställning av unga för unga. 4-5 maj 2018.

Ronja och Younes Ett teaterprojekt med ensamkommande och etablerade ungdomar. Ronja och Younes är 16 år gamla och går i samma klass på första året i gymnasium. Younes har för några år sedan kommit helt själv från Afghanistan till Sverige och Ronja har en tråkig pojkvän som spelar innebandy matcher istället för att komma till hennes födelsedagsfest. Ronja och Younes gillar varandra väldigt mycket, det är något speciellt mellan dem, men det är svårt. Younes vet inte om han kan få stanna i Sverige och deras kompisar är inte alltid helt okej med med situationen. Fördomar och missförstånd möts med nyfikenhet och glädje.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Gymnasium, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Unga kulturombud eller teaterreferensklass?

Sökes: Referensklasser och Unga kulturombud som vill vara med och välja kulturprogram och påverka skolornas kulturprogram. Vi dina ellever var refensklass eller är det några av elebverna som vill vara Unga Kulturagenter i vår? Vi på Kultur- och fritidsförvaltningen söker elever som vill vara med och påverka vilka teater- och dansföreställningar som ska visas för Botkyrkas barn och elever framöver.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9