FÖRSKOLA

Visningar och workshops

Tillsammans med lärare och pedagoger skräddarsyr vi visningar och workshops utifrån gruppens aktuella förutsättningar och önskemål. Välkommen med din bokning!

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Förskoleklass, Förskola från 3 år, Förskola från 2 år, Förskolan från 4 år, Förskola från 5 år
  • FÖR ALLA FÖRSKOLANS 4-ÅRINGAR - Teater varje höst!

KulturgarantiFÖR ALLA FÖRSKOLANS 4-ÅRINGAR - Teater varje höst!

lla syster kanin Storebror har lovat att passa sin syster, men det är inte så lätt. Särskilt som hon matvägrar, gallskriker och till råga på allt nästan blir rävmiddag. "Om man bara är lugn och inte blir arg och förtvivlad, så går det." tänker storebror. I den underjordiska kaninkulan är livet igenkänningsbart för alla barn, med attribut som blöjor, godnattsaga, nappflaska och välling. Där kommer stora universella känslor i omlopp, nedkokade i en pjäs som publiken aldrig tröttnar på. En varm och humoristisk föreställning fritt tolkad efter en bok av Ulf Nilsson.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater, Kulturgaranti
    Målgrupper: Förskola, Förskolan från 4 år

Gräs för 4-7 år

Scenen är täckt av gräs och en halv bil är på väg in. Luckor öppnas. Två rödhåriga figurer och en fikasugen granne dyker upp. Regnet jonglerar under ett moln. Tussar blir tankebubblor. Familjeföreställningen Gräs är ett fantasifullt samarbete mellan Marionetteatern och Claire Parsons Co. Här möts dansare, dockspelare och en cirkusartist för allra första gången på en scen.

Kategorier: Dans, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Förskola, Årskurs 1, Förskoleklass

Naturpedagiska centrum

Vi vill medverka till att eleverna får en större förståelse för att alla måste värna om naturen och miljön. Vi låter dem upptäcka, uppleva och undersöka med alla sinnen med naturen i fokus.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Naturpedagogiska program i Botkyrka
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Fritidshem, Grundskolan

Sagostund på Tumba bibliotek
    Kategorier: Biblioteket, Berättande
    Målgrupper: Förskola, Förskola från 3 år, Förskola från 2 år, Förskolan från 4 år, Förskola från 5 år, Förskolebarn 1-3 år
    Lokal: Gläntan, Tumba bibliotek

Skapa i Mångkulturellt centrums verkstad!

Mångkulturellt centrums skapande verkstad är en plats för mångfaldiga röster och uttryck. Verkstan vänder sig främst till barn och unga i Botkyrka. Hit kan skolklasser, fritidsgårdar samt andra barn och ungdomsgrupper boka besök och aktiviter som är kostnadsfria för alla i Botkyrka kommun att delta i. Här kan du boka en guidad visning av de aktuella utställningarna samt tillhörande skapande verkstad.

Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskoleklass, Grundskolan, Fritidsklubb