FÖRSKOLA

• Min lillasyster Kanin - teater för alla 4-åringar i Botkyrka!

KulturgarantiMin lillasyster Kanin - teater för alla 4-åringar i Botkyrka!

Min lillasyster kanin - med Dockteatern Tittut - Obs endast för alla 4-åringar hösten 2018. Lilla syster Kanins storebror har lovat att passa sin syster, men det är inte så lätt. Särskilt som hon matvägrar, gallskriker och till råga på allt nästan blir rävmiddag. "Om man bara är lugn och inte blir arg och förtvivlad, så går det." tänker storebror.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater, Kulturgaranti
    Målgrupper: Förskola, 4-åringar, 4-åringar i förskola
    Lokaler: Folkets hus i Hallunda , Tumbascenen
    Tillfällen:

18st tillfällen under perioden 8/11 2018 - 23/11 2018

Bockarna Bruse. Teater Tummeliten, Agneta Malmén-Danielsson kommer till förskolan med berättelsen, drama och dockor.

Det var en gång tre bockar och alla hette de Bruse. En dag skulle de gå till sätern för att äta sig tjocka och feta av det saftiga gräset som växte där. På vägen till sätern fanns en å och en bro som bockarna Bruse måste gå över, men under bron bodde ett fult och elakt troll.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Drama, Berättande
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskola från 3 år
    Lokal: Hos er
    Tillfällen:

5st tillfällen under perioden 19/11 2018 - 23/11 2018

Harry hälsar på

Med "Harry hälsar på" kommer vi med en mobil sagoteater i två akter till er. Vi fyller rummet med en riktig teaterkänsla och låter barnen träda in i den magiska sagovärlden. Vi speglar och gestaltar också barnens egna berättelser och upplevelser. I första akten snurrar barnen fram "dagens saga" på Harrys sagohjul som iscensätts av oss med skådespeleri, musik och ramsor där barnen också bjuds in. Sagorna som vi har valt ut kommer från olika delar av världen och har en normkritisk grund.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Årskurs 1, Förskoleklass, Förskola från 3 år
    Lokal: Hos er. På skolan eller förskolan.

I ett hus vid skogens slut

I ett hus vid skogens slut – en workshop om rädsla och mod. Ett lärare-i-rollspel där barnen är med och löser konflikten mellan haren och jägaren. Vi sjunger, målar och samtalar.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Workshops, Konst, Berättande
    Målgrupper: Förskola, Förskoleklass, Förskola från 5 år

Klåjnklådan

Låna en Klåjnklåda med instrument och sångtexter till din förskola! Alla instrument i lådan går att tillverka själv. På så sätt kan musicerandet fortsätta även när Klåjnklådan har rest vidare. Instruktioner till instrumentbygge finns i boken "Bygg så det svänger" och modeller finns i en separat påse.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskolepersonal
    Lokal: Hos er. På skolan eller förskolan.

Ljudlabbet kommer till förskolan eller särskolan

Micke Lönnbjer kommer till er! Konsert för förskolan och särskolan med prova på. Låt barnen upptäcka hur saker kring oss låter. Mikael spelar en konsert på olika vardagsföremål och andra trummor. Bossa nova på trälådor med diskborstar. Dansande shakers och stirriga maracas. Exotiska trumrytmer och magiska klanger från enorma krukor av bilplåt är bara några av instrumenten som plockas fram på scenen. Efter konserten pratar vi lite om instrumenten innan det är dags för barnen att få prova på att spela själva.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Workshops
    Målgrupper: Förskola, Särskola
    Lokal: Hos er

Mångkulturellt centrum: ”En för alla, alla för vem?”

Mångkulturellt centrum erbjuder visningar för elever och/eller lärare och skolpersonal på temat demokrati "En för alla, alla för vem?" i vår Utställningshall. Pedagogiska paket kan även erbjudas i samarbete med vår Verkstad.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Studiebesök
    Målgrupper: Förskola, Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Naturpedagiska centrum

Vi vill medverka till att eleverna får en större förståelse för att alla måste värna om naturen och miljön. Vi låter dem upptäcka, uppleva och undersöka med alla sinnen med naturen i fokus.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Naturpedagogiska program i Botkyrka
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Fritidshem, Grundskolan

Sagostund på Tumba bibliotek
    Kategorier: Biblioteket, Berättande
    Målgrupper: Förskola, Förskola från 3 år, Förskola från 2 år, Förskolan från 4 år, Förskola från 5 år, Förskolebarn 1-3 år
    Lokal: Gläntan, Tumba bibliotek

Skapa i Mångkulturellt centrums verkstad!

Mångkulturellt centrums skapande verkstad är en plats för mångfaldiga röster och uttryck. Verkstan vänder sig främst till barn och unga i Botkyrka. Hit kan skolklasser, fritidsgårdar samt andra barn och ungdomsgrupper boka besök och aktiviter som är kostnadsfria för alla i Botkyrka kommun att delta i. Här kan du boka en guidad visning av de aktuella utställningarna samt tillhörande skapande verkstad.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskoleklass, Grundskolan, Fritidsklubb