FÖRSKOLA

• FÖR ALLA - FÖRSKOLANS 4-ÅRINGAR - Teater varje höst!

KulturgarantiFÖR ALLA - FÖRSKOLANS 4-ÅRINGAR - Teater varje höst!

Varje höst får alla 4-åringar i Botkyrka gå på teater! FRÖ har spelats för 816 4-åringar under hösten 2017! Nästa höst kommer en ny föreställning för alla 4-åringar! FRÖ är en berättelse om naturens kretslopp, livets gång och människans fascination för sådant som växer. Av och med Teater Tr3.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater, Kulturgaranti
    Målgrupper: Förskola, Förskolan från 4 år, 4-åringar, Öppna förskolan
    Lokaler: Intresseanmälan att stå på kö , Tumbascenen , Folkets hus i Hallunda

18st tillfällen under perioden 2/10 2017 - 6/12 2017

• VÄNDA OCH VRIDA - dansföreställning för barn 5-8 år

KulturgarantiVÄNDA OCH VRIDA - dansföreställning för barn 5-8 år

En dansföreställning om att ta till vara på sina inre världar och våga lita på den där känslan som bubblar i magen ibland. Till tonerna av en skrotig saxofon sprakar en akrobatisk dans. Jensi och Sinkalonkan improviserar med ljud och beröring och går på jakt efter nya världar. Spelas på Stadsteatern i Skärholmen. För barn 5-8 år.

Kategorier: Dans, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Kulturgaranti
    Målgrupper: Särskola, Årskurs 1, Årskurs 2, Förskoleklass, Förskola från 5 år
    Lokal: Stadsteatern Skärholmen

8st tillfällen under perioden 7/3 2018 - 10/4 2018

Agatha granndetektiven - bio på sportlovet på Tumbascenen

Fritids har möjlighet att boka gratis sportlovsbio här. Antalet gratis biljetter är begränsat. Boka dessa gratisbiljetter här sajten senast den 19 februari! Tioåriga Agatha-Christine, A-C, gillar att vara ensam och älskar mysterier och deckarhistorier. Hon har nyss flyttat in i ett nytt hus och i ett källarförråd inreder hon en detektivbyrå.

Kategorier: På lovet, Bio, Botkyrkas kulturella allemansrätt
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Förskoleklass, Fritidshem
    Lokal: Tumbascenen

1st tillfälle den 1/3 2018

Paddington - bio på sportlovet på Tumbascenen

Fritids har möjlighet att boka gratis sportlovsbio här. Antalet gratis biljetter är begränsat. Boka dessa gratisbiljetter här sajten senast den 19 februari!Nya äventyr med nallebjörnen i London. I uppföljaren har björnen Paddington blivit en del av familjen Brown och är omtyckt i samhället Windsor Gardens. När tant Lucy ska fylla 100 har han hittat den perfekta presenten i form av en unik bok i antikaffären.

Kategorier: På lovet, Bio, Botkyrkas kulturella allemansrätt
    Lokal: Tumbascenen

1st tillfälle den 2/3 2018

Visningar och workshops

Tillsammans med lärare och pedagoger skräddarsyr vi visningar och workshops utifrån gruppens aktuella förutsättningar och önskemål. Välkommen med din bokning!

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Förskoleklass, Förskola från 3 år, Förskola från 2 år, Förskolan från 4 år, Förskola från 5 år

Naturpedagiska centrum

Vi vill medverka till att eleverna får en större förståelse för att alla måste värna om naturen och miljön. Vi låter dem upptäcka, uppleva och undersöka med alla sinnen med naturen i fokus.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Naturpedagogiska program i Botkyrka
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Fritidshem, Grundskolan

Sagostund på Tumba bibliotek
    Kategorier: Biblioteket, Berättande
    Målgrupper: Förskola, Förskola från 3 år, Förskola från 2 år, Förskolan från 4 år, Förskola från 5 år, Förskolebarn 1-3 år
    Lokal: Gläntan, Tumba bibliotek

Skapa i Mångkulturellt centrums verkstad!

Mångkulturellt centrums skapande verkstad är en plats för mångfaldiga röster och uttryck. Verkstan vänder sig främst till barn och unga i Botkyrka. Hit kan skolklasser, fritidsgårdar samt andra barn och ungdomsgrupper boka besök och aktiviter som är kostnadsfria för alla i Botkyrka kommun att delta i. Här kan du boka en guidad visning av de aktuella utställningarna samt tillhörande skapande verkstad.

Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskoleklass, Grundskolan, Fritidsklubb

Underbart sa lilla Zebra

Cirkus Tigerbrand kommer till Botkyrka med föreställningen Underbart lilla zebra baserad på Caroline Castles bok med samma namn. Lilla Zebra är spritt språngande ny och vet inte så mycket ännu. Lilla zebra vet att mamma är underbar och att hen själv är toppen. Men lejon är de underbara eller…? ”Underbart lilla Zebra” är en varm berättelse om livets första äventyr och upptäckter för de allra minsta. Lilla Zebra möter både faror, vänskap och möjligheter.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskola från 3 år, Öppna förskolan