FÖRSKOLA

• FÖR ALLA 4-åringar varje höst. Hösten 2019 kommer en ny föreställning.

KulturgarantiFÖR ALLA 4-åringar varje höst. Hösten 2019 kommer en ny föreställning.

Teater för alla 4-åringar i Botkyrka - varje hösttermin! TACK käraste publik! Under hösten 2018 såg 930 4-åringar och 136 vuxna föreställningen "Min lillasyster kanin" med Dockteatern Tittut. Nästa höst kommer en ny fin föreställning till alla Botkyrkas 4-åringar. Håll utkik här på sajten i mitten av augusti 2019. Välkommen att boka då!

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater, Kulturgaranti
    Målgrupper: Förskola, 4-åringar, 4-åringar i förskola
    Lokaler: Plats meddelas hösten 2019 , Folkets hus i Hallunda , Tumbascenen
    Tillfällen:

18st tillfällen under perioden 8/11 2018 - 23/11 2018

"Det blåser upp". Ett Körkraftprojekt vårterminen 2019.

Det blåser upp! Lyssna och sjung med. En medryckande sångföreställning som bjuder på sånger från Haiti. En interaktiv sångföreställning med barnkörer från körerna Spektrum och Prisma samt elever från Botkyrkas skolor Tallidsskolan, Brunnaskolan och Freinetskolan Kastanjen. 70 barn på scenen tar med publiken på en medryckande sång- och dansresa till Haiti. Alla sångtexter är på svenska. För barn och elever 4-12 år.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, SKAPANDE SKOLA 2018-19
    Målgrupper: Särskola, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Förskoleklass, Förskolan från 4 år
    Lokal: Tumbascenen
    Tillfällen:

3st tillfällen under perioden 24/5 2019 - 24/5 2019

Det var en gång …visning på Tumba bruks museum

En dialogvisning om barnens liv på bruket. Vi utgår från minimiljöerna i en av våra utställningar. Avslutningsvis gör vi en gemensam reflektionsteckning.

Kategorier: Utställningar & visningar, Hogslaby/kulturhistoria, Berättande
    Målgrupper: Förskola

I ett hus vid skogens slut

I ett hus vid skogens slut – en workshop om rädsla och mod. Ett lärare-i-roll-spel där barnen är med och löser konflikten mellan haren och jägaren. Vi sjunger, målar och samtalar.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Workshops, Konst, Berättande
    Målgrupper: Förskola, Förskoleklass, Förskola från 5 år
    Lokal: Hos er. På skolan eller förskolan.

Klåjnklådan

Låna en Klåjnklåda med instrument och sångtexter till din förskola! Alla instrument i lådan går att tillverka själv. På så sätt kan musicerandet fortsätta även när Klåjnklådan har rest vidare. Instruktioner till instrumentbygge finns i boken "Bygg så det svänger" och modeller finns i en separat påse.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskolepersonal
    Lokal: Hos er. På skolan eller förskolan.

Mångkulturellt centrum: ”En för alla, alla för vem?”

Mångkulturellt centrum erbjuder visningar för elever och/eller lärare och skolpersonal på temat demokrati "En för alla, alla för vem?" i vår Utställningshall. Pedagogiska paket kan även erbjudas i samarbete med vår Verkstad.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Studiebesök
    Målgrupper: Förskola, Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Papper i förskolan- visning på Tumba bruks museum

Om papper som material i vardagen. Vi pratar om vad som är ett papper och om papperets livscykel samt tillverkar eget papper.

Kategorier: Utställningar & visningar, Hogslaby/kulturhistoria
    Målgrupper: Förskola

Skapa i Mångkulturellt centrums verkstad! Hela läsåret!

Mångkulturellt centrums skapande verkstad är en plats för mångfaldiga röster och uttryck. Verkstan vänder sig främst till barn och unga i Botkyrka. Hit kan skolklasser, fritidsgårdar samt andra barn och ungdomsgrupper boka besök och aktiviter som är kostnadsfria för alla i Botkyrka kommun att delta i. Här kan du boka en guidad visning av de aktuella utställningarna samt tillhörande skapande verkstad.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskoleklass, Grundskolan, Fritidsklubb