FÖRSKOLA

Aktiviteter

 • Lekdag på jullovet

  Lekdag på jullovet

  Lekdag i Hallunda på jullovet! Välkommen till sagolek, bygglek och teaterlek! Plats: Folkets hus Hallunda, Borgvägen 1. Fredag 21 december: Klockan 9.00-11.15 Max 30 barn. Klockan 12.15-14.30 Max 30 barn. Teaterlek - med hjälp av teatergarderoben leker vi tillsammans. Blir det en charad eller färgsprakande parad? Bygglek - med gemensamma krafter, med hammare och spik bygger vi något lekfullt.

  Kategorier: På lovet, Botkyrkas kulturella allemansrätt
  Målgrupper: Förskola, Fritidshem
  Lokal: Folkets hus i Hallunda
  Tillfällen:

  2st tillfällen under perioden 21/12 2018 - 21/12 2018

 • Harry hälsar på

  Harry hälsar på

  Med "Harry hälsar på" kommer vi med en mobil sagoteater i två akter till er. Vi fyller rummet med en riktig teaterkänsla och låter barnen träda in i den magiska sagovärlden. Vi speglar och gestaltar också barnens egna berättelser och upplevelser. I första akten snurrar barnen fram "dagens saga" på Harrys sagohjul som iscensätts av oss med skådespeleri, musik och ramsor där barnen också bjuds in. Sagorna som vi har valt ut kommer från olika delar av världen och har en normkritisk grund.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
  Målgrupper: Årskurs 1, Förskoleklass, Förskola från 3 år
  Lokal: Hos er. På skolan eller förskolan.
 • I ett hus vid skogens slut

  I ett hus vid skogens slut

  I ett hus vid skogens slut – en workshop om rädsla och mod. Ett lärare-i-rollspel där barnen är med och löser konflikten mellan haren och jägaren. Vi sjunger, målar och samtalar.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Workshops, Konst, Berättande
  Målgrupper: Förskola, Förskoleklass, Förskola från 5 år
  Lokal: Hos er. På skolan eller förskolan.
 • Jullovsbio: Bamse och dunderklockan

  Jullovsbio: Bamse och dunderklockan

  Bamse och dunderklockan Liten popcorn och läsk till alla ingår! I "Bamse och dunderklockan" brinner alla dunderklockor (som används till att göra dunderhonung) upp och Bamse (röst av Peter Haber) och gänget måste ut för att plocka nya. I denna jakt måste Bamse också lära sig något viktigt; att bara vara sig själv räcker mycket längre än man tror.

  Kategorier: På lovet, Botkyrkas kulturella allemansrätt
  Målgrupper: Förskola, Fritidshem
 • Klåjnklådan

  Klåjnklådan

  Låna en Klåjnklåda med instrument och sångtexter till din förskola! Alla instrument i lådan går att tillverka själv. På så sätt kan musicerandet fortsätta även när Klåjnklådan har rest vidare. Instruktioner till instrumentbygge finns i boken "Bygg så det svänger" och modeller finns i en separat påse.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik
  Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskolepersonal
  Lokal: Hos er. På skolan eller förskolan.
 • Ljudlabbet kommer till förskolan eller särskolan

  Ljudlabbet kommer till förskolan eller särskolan

  Micke Lönnbjer kommer till er! Konsert för förskolan och särskolan med prova på. Låt barnen upptäcka hur saker kring oss låter. Mikael spelar en konsert på olika vardagsföremål och andra trummor. Bossa nova på trälådor med diskborstar. Dansande shakers och stirriga maracas. Exotiska trumrytmer och magiska klanger från enorma krukor av bilplåt är bara några av instrumenten som plockas fram på scenen. Efter konserten pratar vi lite om instrumenten innan det är dags för barnen att få prova på att spela själva.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Workshops
  Målgrupper: Förskola, Särskola
  Lokal: Hos er
 • Mångkulturellt centrum: ”En för alla, alla för vem?”

  Mångkulturellt centrum: ”En för alla, alla för vem?”

  Mångkulturellt centrum erbjuder visningar för elever och/eller lärare och skolpersonal på temat demokrati "En för alla, alla för vem?" i vår Utställningshall. Pedagogiska paket kan även erbjudas i samarbete med vår Verkstad.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Studiebesök
  Målgrupper: Förskola, Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
 • Naturpedagiska centrum

  Naturpedagiska centrum

  Vi vill medverka till att eleverna får en större förståelse för att alla måste värna om naturen och miljön. Vi låter dem upptäcka, uppleva och undersöka med alla sinnen med naturen i fokus.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Naturpedagogiska program i Botkyrka
  Målgrupper: Förskola, Särskola, Fritidshem, Grundskolan
 • Skapa i Mångkulturellt centrums verkstad!

  Skapa i Mångkulturellt centrums verkstad!

  Mångkulturellt centrums skapande verkstad är en plats för mångfaldiga röster och uttryck. Verkstan vänder sig främst till barn och unga i Botkyrka. Hit kan skolklasser, fritidsgårdar samt andra barn och ungdomsgrupper boka besök och aktiviter som är kostnadsfria för alla i Botkyrka kommun att delta i. Här kan du boka en guidad visning av de aktuella utställningarna samt tillhörande skapande verkstad.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
  Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskoleklass, Grundskolan, Fritidsklubb