FORTBILDNING

Kreativa fortbildningar med Botkyrka konsthall för lärare och pedagoger

Botkyrka konsthall skräddarsyr personalutbildningar i olika teman, där skapande, samtal och teori varvas. Dessa strävar efter att integrera ett kreativt arbetssätt i skolans eller förskolans arbete. Fortbildningen utformas i samråd med skolans/förskolans ledare. Tidigare utbildningar har t ex handlat om pedagogiskt ledarskap, arbetslagsutveckling, skapande för de minsta eller inspirationskurs i lera.

Kategorier: Fortbildning, Utställningar & visningar, Konst, Föreläsning
    Målgrupper: Lärare, Förskolepersonal, Fritidsledare
    Lokal: Hos er. På skolan eller förskolan.

Kulturpedagogiska workshops med Unga Klara. Våren 2019 i Botkyrka.

WORKSHOPS MED UNGA KLARA Som en del i turnéprogrammet och repertoaren för UNGA KLARA ON TOUR kan du boka kulturpedagogiska workshops utifrån våra pjäsers tematik. Du kan välja att delta både individuellt i workshops för pedagoger och tillsammans med din skolklass, förskole- eller fritidsgrupp. Unga Klara erbjuder ett tiotal olika workshops som ger inspiration, verktyg och fördjupning anpassat specifikt efter varje åldersgrupp. LÄS om alla olika workshops i bifogad fil. Se här i rutan till höger. BOKA NU: För bokning eller frågor maila vår pedagog: julian@ungaklara.se

Kategorier: Fortbildning, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Drama, SKAPANDE SKOLA 2018-19
    Målgrupper: Förskola, Gymnasium, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9, Förskola från 3 år

Länsmusikens utbudsdag Smakprov från musikaliska produktioner med stor genrebredd för olika målgrupper 1-19 år.

Länsmusiken i Stockholm bjuder in dig som är intresserad av att beställa musik till förskola/skola. Utbudsdagen ger dig en överblick över årets musikutbud. Alla produktioner är subventionerade av Länsmusiken. Dagen är kostnadsfri och det bjuds på fika. Sprid gärna denna information vidare till dina kollegor. Datum: Tisdag 19 mars Tid: kl 9.00 - 16.00 Plats: Musikaliska, Stora salen, Nybrokajen 11

Målgrupper: Lärare, Förskolepersonal, Fritidsledare

Mötesplats barnkultur på Musikaliska Nybrokajen 11 Stockholm.

Mötesplats Barnkultur är till för dig som är intresserad av allt som händer inom barnkulturområdet! Här kan du mingla, diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och andra verksamheter. Se höstens program här. Fri entré! Välkommen att boka dig!

Kategorier: Fortbildning, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Föreläsning

STJÄRNKALASET utbudsdag 24 januari för lärare, förskolans pedagoger

Stjärnkalaset 24 januari eftermiddag, kväll. En av Sveriges största utbudsdagar med scenkonst för barn och unga. Arrangörer, kultursekreterare, kulturombud/pedagog från Stockholm Stad, Stockholms län och övriga landet är varmt välkomna att delta. Så här går det till: Över trettio programpunkter kommer att visas under en och samma dag. För att du som deltar ska få ut så mycket som möjligt av dagen har vi samlat samtliga programpunkter för olika åldrar i ett antal spår: från förskolan, grundskolan till och med gymnasiet. Bokar du ett spår så kan du se alla föreställningar för det stadiet. För den "händige" finns även möjligheten att sätta ihop sin egen utbudsdag.

UNGA KLARA:  Barnperspektiv – vad är det? Seminarium för lärare och personal

UNGA KLARA: Barnperspektiv - vad är det? Det pratas en hel del om barnet inom oss. I denna workshop går vi praktiskt in för att hitta barnperspektivet - och använda det när vi arbetar i relation till barn. Med utgångspunkt i minnen av situationer och erfarenheter från den egna barndomen får vi insikter om vad som kan göras viktigt och möjligt att mer direkt relatera till och unga. Hur kan vi se och göra bortom klichéer eller invanda föreställningar, mer direkt och ärligt utifrån barns synvinklar?

Lokal: Mångkulturellt centrum