FORTBILDNING

ATT LEVANDEGÖRA HISTORIA GENOM EN SPRÅKUTVECKLANDE UNDERVISNING

Möt författarna Eva Jacquet och Maria Danielsson som berättar om sin bok om hur man kan arbeta språkutvecklande i klassrummet. ”I vår bok Uppdrag Literacy: med klassrummet som arena (2018) skriver vi fram en undervisning grundad i vetenskap och beprövad erfarenhet. På liknande sätt bygger vi i det SO-projekt vi presenterar på seminariet, en bro mellan teori och praktisk tillämpning.”

Kategorier: Fortbildning, Föreläsning
    Målgrupper: Lärare
    Lokal: Tumbascenen foajé
    Tillfällen:

1st tillfälle den 3/4 2019

UNGA KLARA:  Barnperspektiv – vad är det? Seminarium för lärare och personal

UNGA KLARA: Barnperspektiv - vad är det? Ett seminarium med: Farnaz Arbabi och Gustav Deinoff, konstnärliga ledare & regissörer på Unga Klara. Det pratas en hel del om barnet inom oss. I denna workshop går vi praktiskt in för att hitta barnperspektivet - och använda det när vi arbetar i relation till barn. Med utgångspunkt i minnen av situationer och erfarenheter från den egna barndomen får vi insikter om vad som kan göras viktigt och möjligt att mer direkt relatera till och unga. Hur kan vi se och göra bortom klichéer eller invanda föreställningar, mer direkt och ärligt utifrån barns synvinklar?

Kategorier: Fortbildning, Botkyrkas kulturella allemansrätt
    Lokal: Folkets hus i Hallunda
    Tillfällen:

1st tillfälle den 11/4 2019

Kreativa fortbildningar med Botkyrka konsthall för lärare och pedagoger

Botkyrka konsthall skräddarsyr personalutbildningar i olika teman, där skapande, samtal och teori varvas. Dessa strävar efter att integrera ett kreativt arbetssätt i skolans eller förskolans arbete. Fortbildningen utformas i samråd med skolans/förskolans ledare. Tidigare utbildningar har t ex handlat om pedagogiskt ledarskap, arbetslagsutveckling, skapande för de minsta eller inspirationskurs i lera.

Kategorier: Fortbildning, Utställningar & visningar, Konst, Föreläsning
    Målgrupper: Lärare, Förskolepersonal, Fritidsledare
    Lokal: Hos er. På skolan eller förskolan.

Kulturpedagogiska workshops med Unga Klara. Våren 2019 i Botkyrka.

WORKSHOPS MED UNGA KLARA Som en del i turnéprogrammet och repertoaren för UNGA KLARA ON TOUR kan du boka kulturpedagogiska workshops utifrån våra pjäsers tematik. Du kan välja att delta både individuellt i workshops för pedagoger och tillsammans med din skolklass, förskole- eller fritidsgrupp. Unga Klara erbjuder ett tiotal olika workshops som ger inspiration, verktyg och fördjupning anpassat specifikt efter varje åldersgrupp. LÄS om alla olika workshops i bifogad fil. Se här i rutan till höger. BOKA NU: För bokning eller frågor maila vår pedagog: julian@ungaklara.se

Kategorier: Fortbildning, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Drama, SKAPANDE SKOLA 2018-19
    Målgrupper: Förskola, Gymnasium, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9, Förskola från 3 år

Länsmusikens utbudsdag Smakprov från musikaliska produktioner med stor genrebredd för olika målgrupper 1-19 år.

Länsmusiken i Stockholm bjuder in dig som är intresserad av att beställa musik till förskola/skola. Utbudsdagen ger dig en överblick över årets musikutbud. Alla produktioner är subventionerade av Länsmusiken. Dagen är kostnadsfri och det bjuds på fika. Sprid gärna denna information vidare till dina kollegor. Datum: Tisdag 19 mars Tid: kl 9.00 - 16.00 Plats: Musikaliska, Stora salen, Nybrokajen 11

Kategorier: Fortbildning, Botkyrkas kulturella allemansrätt