FORTBILDNING

Aktiviteter

KULTUR PÅ BARNENS VILLKOR, EN KARTLÄGGNING AV PROFESSIONELL KULTUR I FÖRSKOLAN

KULTUR PÅ BARNENS VILLKOR EN KARTLÄGGNING AV PROFESSIONELL KULTUR I FÖRSKOLAN En kartläggning gjord av Kulturrådet 2016 som i huvudsak bygger på fallstudier i tio kommuner. Botkyrka var en av kommunerna. Den professionella kulturen i förskolan kan se ut på olika sätt. Kulturutövarna kan möta barnen direkt eller arbeta med pedagogerna på förskolan. En annan dimension rör om barnen tar del av kultur eller själva skapar. Vidare är den professionella kulturen i olika grad integrerad i förskolans verksamhet och sker i dess lokaler eller på annan plats. Insatserna bygger både på en kulturkompetens och en pedagogisk kompetens. Det finns en rad olika konst- och kulturformer och många typer av kulturaktörer. Bibliotek och teater har mest kontakt med förskolorna.

Kategorier: Fortbildning, Botkyrkas kulturella allemansrätt

Länsmusikens utbudsdag 22 mars 2018  fortbildning för lärare & förskolepersonal

Utbudsdag för lärare och förskolans personal 22 mars Musikaliska, Nybrokajen 11 Välkommen till en dag där Länsmusiken i Stockholm presenterar smakprov ur det nya musikutbudet för säsongen 2018-2019. Här får du se och höra musikaliska produktioner av hög kvalitet och med stor genrebredd för målgruppen 1-19 år. Flera av programmen passar även som t ex café- och lunchkonserter för en blandad publik. Vi bjuder in dig som är förskollärare, lärare, kultursekreterare/samordnare eller annan arrangör av musikevenemang och som är intresserad av att beställa föreställningar till din förskola, skola, kulturhus, bibliotek m. m. i hela länet! Alla produktioner i utbudet erbjuds till subventionerat pris.

Kategorier: Fortbildning

Mötesplats barnkultur på Musikaliska

Mötesplats Barnkultur är till för dig som är intresserad av allt som händer inom barnkulturområdet! Här kan du mingla, diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och andra verksamheter. Måndag 20 november kl. 17.00 Att arbeta med scenkonst för barn och unga med funktionsnedsättningar MELO är ett kollektiv av personer med bakgrund inom musik, dans, konst och arkitektur. På denna mötesplats kommer de att dela med sig av sina erfarenheter om arbetet som de senaste åren har fokuserat på barn och unga med funktionsnedsättningar. MELO har genom flera års utforskande hittat förhållningssätt att arbeta med normbrytande funktionalitet, bland annat genom den interaktiva föreställningen Spåra (2012), Tillhet (2016) samt workshops.

Kategorier: Fortbildning, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Föreläsning