SÄRSKOLAN

Särskolans pedagoger väljer och boka fritt ur de olika årskursernas program.

Välkommen att höra av dig med frågor, tips eller önskemål: susanna.widman@botkyrka.se

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 2 - Möt musik med Botkyrka kulturskola

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 2 - Möt musik med Botkyrka kulturskola

Konserten med Botkyrka kulturskola för alla elever i årskurs 2 är en rolig och minnesvärd musikalisk upplevelse där barnen får sjunga, dansa och spela tillsammans med våra erfarna och kunniga pedagoger. Ett möte med musiken! Vi använder oss av en för barnen välkänd sångrepertoar, men bjuder förstås också på några nya spännande överraskningar.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Kulturgaranti
    Målgrupper: Särskola, Årskurs 2
  • FÖR ALLA I ÅRSKURS 5 - Prova på Nycirkus hos Cirkus Cirkör

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 5 - Prova på Nycirkus hos Cirkus Cirkör

Vi välkomnar er till en cirkus prova-på i Cirkörhuset! Under en förmiddag får elever och lärare besöka våra cirkuslokaler och träffa de som jobbar både på och bakom scenen: artister, pedagoger, gymnasieelever och kontorsakrobater. Ni kommer att få se filmklipp från våra föreställningar, få höra om hur Cirkus Cirkör startade och framförallt: ni kommer få prova på cirkus! Vi bjuder på akrobatik, jonglering och lindans, luftakrobatik och kanske vågar ni hoppa rakt ut i vår hoppgrop?

Kategorier: Cirkus, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Kulturgaranti
    Målgrupper: Särskola, Årskurs 5
    Lokal: Cirkus Cirkör
    Tillfällen:

28st tillfällen under perioden 3/10 2018 - 3/4 2019

Bockarna Bruse. Teater Tummeliten, Agneta Malmén-Danielsson kommer till förskolan med berättelsen, drama och dockor.

Det var en gång tre bockar och alla hette de Bruse. En dag skulle de gå till sätern för att äta sig tjocka och feta av det saftiga gräset som växte där. På vägen till sätern fanns en å och en bro som bockarna Bruse måste gå över, men under bron bodde ett fult och elakt troll.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Drama, Berättande
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskola från 3 år
    Lokal: Hos er
    Tillfällen:

5st tillfällen under perioden 19/11 2018 - 23/11 2018

Klåjnklådan

Låna en Klåjnklåda med instrument och sångtexter till din förskola! Alla instrument i lådan går att tillverka själv. På så sätt kan musicerandet fortsätta även när Klåjnklådan har rest vidare. Instruktioner till instrumentbygge finns i boken "Bygg så det svänger" och modeller finns i en separat påse.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskolepersonal
    Lokal: Hos er. På skolan eller förskolan.

Ljudlabbet kommer till förskolan eller särskolan

Micke Lönnbjer kommer till er! Konsert för förskolan och särskolan med prova på. Låt barnen upptäcka hur saker kring oss låter. Mikael spelar en konsert på olika vardagsföremål och andra trummor. Bossa nova på trälådor med diskborstar. Dansande shakers och stirriga maracas. Exotiska trumrytmer och magiska klanger från enorma krukor av bilplåt är bara några av instrumenten som plockas fram på scenen. Efter konserten pratar vi lite om instrumenten innan det är dags för barnen att få prova på att spela själva.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Workshops
    Målgrupper: Förskola, Särskola
    Lokal: Hos er

Mångkulturellt centrum: ”En för alla, alla för vem?”

Mångkulturellt centrum erbjuder visningar för elever och/eller lärare och skolpersonal på temat demokrati "En för alla, alla för vem?" i vår Utställningshall. Pedagogiska paket kan även erbjudas i samarbete med vår Verkstad.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Studiebesök
    Målgrupper: Förskola, Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Naturpedagiska centrum

Vi vill medverka till att eleverna får en större förståelse för att alla måste värna om naturen och miljön. Vi låter dem upptäcka, uppleva och undersöka med alla sinnen med naturen i fokus.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Naturpedagogiska program i Botkyrka
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Fritidshem, Grundskolan

Skapa i Mångkulturellt centrums verkstad!

Mångkulturellt centrums skapande verkstad är en plats för mångfaldiga röster och uttryck. Verkstan vänder sig främst till barn och unga i Botkyrka. Hit kan skolklasser, fritidsgårdar samt andra barn och ungdomsgrupper boka besök och aktiviter som är kostnadsfria för alla i Botkyrka kommun att delta i. Här kan du boka en guidad visning av de aktuella utställningarna samt tillhörande skapande verkstad.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskoleklass, Grundskolan, Fritidsklubb

Upptäck ett av Sveriges främsta utomhusgallerier: Intressanta visningarför alla åldrar! Inspirerande och lärorik upplevelse i det fria. Det är något av en väl bevarad hemlighet att Subtopia är platsen för ett tjugotal konstverk, skapade av välkända och namnkunniga graffitikonstnärer. Såväl svenska som internationella. Under vandringen, som tar ca 45 minuter, går gruppen runt i Subtopia-området och upptäcker konstverk på oväntade platser och med vitt skilda uttryck.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Konst, Studiebesök
    Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9