SÄRSKOLAN

Särskolans pedagoger väljer och boka fritt ur de olika årskursernas program.

Välkommen att höra av dig med frågor, tips eller önskemål: susanna.widman@botkyrka.se

• VÄNDA OCH VRIDA - dansföreställning för barn 5-8 år

KulturgarantiVÄNDA OCH VRIDA - dansföreställning för barn 5-8 år

En dansföreställning om att ta till vara på sina inre världar och våga lita på den där känslan som bubblar i magen ibland. Till tonerna av en skrotig saxofon sprakar en akrobatisk dans. Jensi och Sinkalonkan improviserar med ljud och beröring och går på jakt efter nya världar. Spelas på Stadsteatern i Skärholmen. För barn 5-8 år.

Kategorier: Dans, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Kulturgaranti
    Målgrupper: Särskola, Årskurs 1, Årskurs 2, Förskoleklass, Förskola från 5 år
    Lokal: Stadsteatern Skärholmen

8st tillfällen under perioden 7/3 2018 - 10/4 2018

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 2 - Möt musik med Botkyrka kulturskola

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 2 - Möt musik med Botkyrka kulturskola

Konserten med Botkyrka kulturskola för alla elever i årskurs 2 är en rolig och minnesvärd musikalisk upplevelse där barnen får sjunga, dansa och spela tillsammans med våra erfarna och kunniga pedagoger. Ett möte med musiken! Vi använder oss av en för barnen välkänd sångrepertoar, men bjuder förstås också på några nya spännande överraskningar.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Kulturgaranti, Skapande skola 2016-17
    Målgrupper: Särskola, Årskurs 2

Tillhet med MELO - för grundsärskolans och gymnasiesärskolans elever från 10 år och uppåt

TILLHET är en blandning av dansföreställning, konsert och rumslig konstupplevelse - för grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Publiken sitter på rörliga podier som flyttas runt i rummet under föreställningens gång. Tillhet är ett påhittat ord som handlar om tillståndet att befinna sig i relation, att vara och bli; till. I tillhet. "Vi blir som atomer i en oändlighet, allt hör samman, ögonblicket är nu. Det är vackert och rofyllt med tillhet. Vi behöver det." Anna Ångström, SvD

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Teater, Workshops
    Målgrupper: Särskola,
    Lokal: Folkets hus i Hallunda

3st tillfällen under perioden 6/3 2018 - 8/3 2018

Agatha granndetektiven - bio på sportlovet på Tumbascenen

Fritids har möjlighet att boka gratis sportlovsbio här. Antalet gratis biljetter är begränsat. Boka dessa gratisbiljetter här sajten senast den 19 februari! Tioåriga Agatha-Christine, A-C, gillar att vara ensam och älskar mysterier och deckarhistorier. Hon har nyss flyttat in i ett nytt hus och i ett källarförråd inreder hon en detektivbyrå.

Kategorier: På lovet, Bio, Botkyrkas kulturella allemansrätt
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Förskoleklass, Fritidshem

1st tillfälle den 1/3 2018

Paddington - bio på sportlovet på Tumbascenen

Fritids har möjlighet att boka gratis sportlovsbio här. Antalet gratis biljetter är begränsat. Boka dessa gratisbiljetter här sajten senast den 19 februari!Nya äventyr med nallebjörnen i London. I uppföljaren har björnen Paddington blivit en del av familjen Brown och är omtyckt i samhället Windsor Gardens. När tant Lucy ska fylla 100 har han hittat den perfekta presenten i form av en unik bok i antikaffären.

Kategorier: På lovet, Bio, Botkyrkas kulturella allemansrätt

1st tillfälle den 2/3 2018

En värld full av liv - en musikal med Spektrumkörerna (Botkyrka)

Disney - en värld full av liv Den stora festen Lumier vill bjuda till fest, men vem får komma? En föreställning som reflekterar över våra olikheter och vem som får vara med i gänget. Publiken möter den rädda, den snurriga, den korrekta, den tuffa, den arga, den coola drömmande och den knasiga.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Skapande skola 2017-18
    Målgrupper: Särskola, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Förskoleklass

2st tillfällen under perioden 20/4 2018 - 20/4 2018

Visningar och workshops

Tillsammans med lärare och pedagoger skräddarsyr vi visningar och workshops utifrån gruppens aktuella förutsättningar och önskemål. Välkommen med din bokning!

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Förskoleklass, Förskola från 3 år, Förskola från 2 år, Förskolan från 4 år, Förskola från 5 år

Botkyrka konsthall: Visning och workshop årskurs 4-9 och gymnasiet.

I de åldersanpassade skolprogrammen presenteras de aktuella utställningarna utifrån olika teman och perspektiv. Vi har även ett stående erbjudande kopplat till ett besök på Botkyrka konsthall och Xetmuseet.

Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Drömsportlovet - önskedrömmen för fritids?

Intresseanmälan - vad önskar ni på "Fritids" ha för kulturaktivitet på sportlovet? Vill ni ha något kul hos er? Eller vill ni gå iväg på en aktivitet? Bio? Teater? Film? Konstprojekt? Eller något heeeelt annat? Gör en intresseanmälan genom

Kategorier: På lovet, Bio, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops
    Målgrupper: Särskola, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Fritidshem, Fritidsledare, Fritidsklubb

Naturpedagiska centrum

Vi vill medverka till att eleverna får en större förståelse för att alla måste värna om naturen och miljön. Vi låter dem upptäcka, uppleva och undersöka med alla sinnen med naturen i fokus.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Naturpedagogiska program i Botkyrka
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Fritidshem, Grundskolan