SÄRSKOLAN

Särskolans pedagoger väljer och boka fritt ur de olika årskursernas program.

Välkommen att höra av dig med frågor, tips eller önskemål: susanna.widman@botkyrka.se

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 2 - Möt musik med Botkyrka kulturskola

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 2 - Möt musik med Botkyrka kulturskola

Konserten med Botkyrka kulturskola för alla elever i årskurs 2 är en rolig och minnesvärd musikalisk upplevelse där barnen får sjunga, dansa och spela tillsammans med våra erfarna och kunniga pedagoger. Ett möte med musiken! Vi använder oss av en för barnen välkänd sångrepertoar, men bjuder förstås också på några nya spännande överraskningar.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Kulturgaranti
    Målgrupper: Särskola, Årskurs 2
  • FÖR ALLA I ÅRSKURS 5 - Prova på Nycirkus hos Cirkus Cirkör

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 5 - Prova på Nycirkus hos Cirkus Cirkör

Vi välkomnar er till en cirkus prova-på i Cirkörhuset! Under en förmiddag får elever och lärare besöka våra cirkuslokaler och träffa de som jobbar både på och bakom scenen: artister, pedagoger, gymnasieelever och kontorsakrobater. Ni kommer att få se filmklipp från våra föreställningar, få höra om hur Cirkus Cirkör startade och framförallt: ni kommer få prova på cirkus! Vi bjuder på akrobatik, jonglering och lindans, luftakrobatik och kanske vågar ni hoppa rakt ut i vår hoppgrop?

Kategorier: Cirkus, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Kulturgaranti
    Målgrupper: Särskola, Årskurs 5
    Lokal: Cirkus Cirkör
    Tillfällen:

30st tillfällen under perioden 3/10 2018 - 3/4 2019

Visningar och workshops

Tillsammans med lärare och pedagoger skräddarsyr vi visningar och workshops utifrån gruppens aktuella förutsättningar och önskemål. Välkommen med din bokning!

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Förskoleklass, Förskola från 3 år, Förskola från 2 år, Förskolan från 4 år, Förskola från 5 år

Botkyrka konsthall: Visning och workshop årskurs 4-9 och gymnasiet.

I de åldersanpassade skolprogrammen presenteras de aktuella utställningarna utifrån olika teman och perspektiv. Vi har även ett stående erbjudande kopplat till ett besök på Botkyrka konsthall och Xetmuseet.

Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Drama i skolan för särskolan med Camilla Olsson

Dramaövningar med Camilla Olsson - teaterföreställning för särskoleklasser och träningsskolan. Dramaövningar som är samarbetsövningar, trygghetsövningar, ta och ge plats och fantisera. Vi jobbar med en saga som gruppen/klassen/klasserna har valt. Vi dramatiserar den, alla får en roll, uppgift, vi tar fram kostym och rekvisita. Sista gången spelar vi upp sagan för publike som elever och lärare har valt att visa för.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Drama
    Målgrupper: Särskola
    Lokal: Hos er

Naturpedagiska centrum

Vi vill medverka till att eleverna får en större förståelse för att alla måste värna om naturen och miljön. Vi låter dem upptäcka, uppleva och undersöka med alla sinnen med naturen i fokus.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Naturpedagogiska program i Botkyrka
    Målgrupper: Förskola, Särskola, Fritidshem, Grundskolan

Skapa i Mångkulturellt centrums verkstad!

Mångkulturellt centrums skapande verkstad är en plats för mångfaldiga röster och uttryck. Verkstan vänder sig främst till barn och unga i Botkyrka. Hit kan skolklasser, fritidsgårdar samt andra barn och ungdomsgrupper boka besök och aktiviter som är kostnadsfria för alla i Botkyrka kommun att delta i. Här kan du boka en guidad visning av de aktuella utställningarna samt tillhörande skapande verkstad.

Målgrupper: Förskola, Särskola, Förskoleklass, Grundskolan, Fritidsklubb