FÖR ALLA I ÅRSKURS 3 – Hogslaby 2018– Lägerskola för skolår 3

Årskurs 3 erbjuds varje år två besök i järnåldersbyn Hogslaby. Detta är 3:ornas kulturgaranti.

Detta är andra besöket i Hogslaby, då alla barn får leva järnåldersliv. Hogslaby är järnåldersbyn där eleverna på ett unikt sätt får uppleva hur livet levdes under järnåldern. Det är en dag full av upplevelser för alla sinnen! Vi jobbar praktiskt med forntida tekniker såsom smide, och matlagning. Eleverna får också vara med på en upptäcksvandring.

Vi arbetar främst med elever i årskurs 3 som ett led i den kulturella allmansrätten som är ett samarbete mellan Utbildningsförvaltningen och Kultur- och fritidsförvaltningen. Det betyder att det är gratis för samtliga tredjeklassare i Botkyrka att få delta i en introduktion och en heldags lägerskola i Hogslaby.

Båda besöken i Hogslaby uppfyller flera av de centrala målen i t.ex ämnet historia, se vidare filen i högermarginalen.

Praktisk information:
  • Till lägerskolan behöver fr.om i år endast 2 vuxna följa med.
  • Skriv ut  informationmaterialen som  du hittar i högermaginalen. Där hittar du allt du behöver veta inför besöken.
  • Erbjudandet för Botkyrkas tredjeklassare består av två besök;   en introduktion för klassen och en dag i järnåldersbyn Hogslaby.
  • Boka först  introduktion och gå därefter in och boka en denna lägerskolsdag i Hogslaby.
För mer information:

kontakta Åsa Anderljung på asa.anderljung@botkyrka.se

Kulturgarantin- en del av Botkyrkas kulturella allemansrätt

Denna aktivitet är utvald och räcker till samtliga elever och återkommer varje läsår -  en kulturgaranti!  Det ska vara lätt att integrera kulturupplevelsen i den ordinarie undervisningen. Det blir en rättighet för alla elever i Botkyrka.