Här på sajten bokar skolor och förskolor i Botkyrka kultur Välkommen!

Den här sajten uppdateras varje månad utifrån aktuellt läge nu under pandemin. Aktiviteterna och aktörerna följer rådande restriktioner för att minska smittrisken av Covid-19. Boka vårens aktiviteter före 31 mars. Du kan boka in aktiviteter nu som genomförs längre fram i vår. Vi berättar för dig några veckor i förväg hur aktiviteten kommer att kunna genomföras. Först på bokningssajten finns din årskurs utvalda kulturgaranti. Sedan finns alla skapande skola-projekt och mer därtill. Aktiviteterna kan behöva anpassas. Exempel: aktiviteten kan i vissa fall komma till klassrummet eller skolgården eller genomföras digitalt. Grupperna hålls små. Vi blandar inte grupper. Kommunala skolor kan boka buss gratis i vissa fall.

För att logga in första gången behöver du skolans eller förskolans gemensamma användarnamn och lösenord. Du får uppgifterna av skolans expedition eller chef. Eller e-posta: kulturbokning@botkyrka.se. Sedan lägger du till dig själv som bokningsansvarig. Tänk på att aktiviteterna ska räcka till barn och elever i hela Botkyrka. Boka därför först kulturgarantin för årskursen och en övrig aktivitet. Om platser finns kvar senare på terminen öppnar vi ofta uop. Med anledning av situationen kring Covid-19 så det ingen avbokningsavgift. Tveka därför inte att klicka i ”Godkänn våra användarvillkor”. Men hör av dig och avboka i så god tid som du kan i alla fall, så att en annan barngrupp i så fall kan boka istället.

Botkyrkas kulturella allemansrätt är en möjlighet för alla barn och elever i Botkyrka. Kulturella upplevelser och eget skapande som stärker skolans och förskolans breda uppdrag. En återkommande aktivitet per årskurs i grundskolan och för förskolans 4-åringar är återkommande för att underlätta din planering – en kulturgaranti.

Botkyrkas kulturella allemansrätt produceras och bekostas av Botkyrka kommun med stöd av Statens kulturråd/Skapande skola, Region Stockholm och Länsmusiken.