Hur bokar du?

Ny bokningssajt men samma webbadress. När du loggar in behöver du veta skolans/förskolans egna lösenord för att sedan kunna registrera dig och börja boka på sajten. Du får lösenordet av din skolexpedition alternativt förskolechef.

Hela programmet presenteras 12 augusti. Programmet är kostnadsfritt.
För att se hela programmet klickar du på ”Boka” knappen i menyn- då kommer du till programkatalogen med hela utbudet.

Vill du endast logga in och se redan genomförda bokningar?
Klicka på Botkyrkas kulturella allemansrätt uppe i vänstra hörnet när du är inne i programkatalogen.

Behöver du hjälp med din bokning? Kontakta kulturbokning@botkyrka.se

Checklista för hur lärare och förskolelärare genomför en bokning steg för steg:
För att kunna göra en bokning behöver du veta användarnamn och lösenord till skolans/enhetens gemensamma huvudkonto. Detta får du från skolans expedition eller din chef.
-Surfa till bokakultur.botkyrka.se
-Klicka på ”Boka” som du hittar överst på sidan
-Filtrera dig fram till ett program som du vill boka
-Välj ett program
-Klicka på ”Visa tillfällen” eller ”Intresseanmälan”. Välj ett tillfälle genom ”Boka”, då hamnar bokningen längst upp under ”Mina pågående bokningar”
-Klicka på ”Gå vidare”
-Logga in med din skola/förskola eller enhetens huvudkonto, ange användarnamn och lösenord som du får från skolans expedition, chef eller via enhetens V-klass. (Detta huvudkonto är gemensamt för alla på din skola eller enhet så ändra aldrig lösenord här)
-Första gången du bokar skapar du nu ett konto till en bokningsansvarig genom att klicka på ”Lägg till bokningsansvarig”.
-Välj ett lösenord (minst 8 tecken inkl. siffror och tecken)
-Avsluta med att klicka på ”Fortsätt”
-Fyll i dina kontaktuppgifter
-Tryck på ”Registrera”
-Klicka i ”Godkänn våra användarvillkor”
-Klicka på ”Mina pågående bokningar”
-Klicka på ditt namn i rullistan så blir du bokningsansvarig till programmet (dvs välj dig själv och eventuellt någon medföljande kollega)
-Fyll i ”Antal platser” (inkl. vuxna)
-Fyll i ”Ange klass/grupp”
-Fyll i ”Ange ålder på barn/elever”
-Klicka på OK till höger om rullistan
Nu är din bokning klar och syns under slutförda bokningar.
Du får ett bekräftelsemail med en biljett som du kan skriva ut och ta med till aktiviteten.
Om du vill boka fler program så klickar du på ”Programkatalog” högst upp.
Dina programbokningar ser du om du loggar in på det gemensamma huvudkontot på din skola eller enhet.