Mötesplats barnkultur på Musikaliska

Mötesplats Barnkultur är till för dig som är intresserad av allt som händer inom barnkulturområdet! Här kan du mingla, diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och andra verksamheter.

MÖTESPLATS BARNKULTUR  - BILDERS MAKT

Välkommen till Mötesplats Barnkultur 5/2 på Musikaliska - för dig som är intresserad av barn- och ungdomskultur!

Plats: Musikaliska, Nybrokajen 11

Tid: Måndag 5/2 kl 17.00 - ca 18.30.

Plats: Stora salen, Musikaliska. (OBS! Ej mingel och fika denna gång.)

Fri entré, men föranmäl gärna till susanne.rundberg@musikaliska.se

 

Bilders Makt

Kvällens gäster är Moa Matthis, författare, skribent, fil dr och lärare på Konstfack och Joanna Rubin Dranger, bildberättare och illustratör samt professor i illustration knuten till Konstfack. De kommer att berätta om den nätbaserade, fritt tillgängliga kunskapsbanken Bilders Makt som innehåller bilder, film, förklarande texter och pedagogiskt material om stereotyper. Moa och Joanna ger exempel på navigering och beskriver bakgrund, innehåll och pedagogik bakom den folkbildande kunskapsbanken om rasistiska stereotyper. Genom att berätta om bildernas ursprung, historia och funktion erbjuder kunskapsbanken ett verktyg för fördjupad visuell läskunnighet och den är öppen för alla.

Bilders Makt drivs av Mångkulturellt centrum som en kunskapspilot inom Unesco LUCS och är finansierad av Postkodlotteriets kulturstiftelse.

Mötesplatsen

Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholms stad och län (DIS) samt Centrum för Barnkulturforskning står bakom Mötesplats Barnkultur - en informell mötesplats för dig som arbetar med barn- och ungdomskultur eller bara är intresserad!

Eftersom föreläsningen 5 feb äger rum i Stora salen är det inte något mingel och fika innan som det brukar vara. Det är också en något längre föreläsning än vanligt, ca 1,5 timme.

Entrén är fri och det är bara att komma, men föranmäl gärna till susanne.rundberg@musikaliska.se

Boka in den andra av vårens mötesplatser redan nu!

Måndag 9 april kl 17.00.  Danskonst för de allra yngsta med KollektivKompaniet KolKo ink.Välkommen!

ka.se

Mer information

Mötesplatserna är ett samarbete mellan Länsmusiken i Stockholm, Dans i Stockholm Stad och län samt Centrum för barnkulturforskning.

Mötena startar alltid kl. 17.00.

Fri entré - men anmäl dig gärna till susanne.rundberg@musikaliska.se.