ÅRSKURS 7 - 9 OCH GYMNASIET

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 7 - FILMWORKSHOP i klassrummet: MIK I och teknik

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 7 - FILMWORKSHOP i klassrummet: MIK I och teknik

Workshop på skolan om film, medier och information. Att fördjupa sig i rörliga bilder är ett sätt att lära sig ett samtida globalt språk, tillgodogöra sig kunskap och stimulera till ett (medie-)kritiskt tänkande. Genom att arbeta med MIK får eleverna förmåga att finna, analysera, kritiskt värdera och skapa information i olika medier och kontexter. Årskurs 7 erbjuds workshops med FilmCentrum kopplade till de Globala målen.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Kulturgaranti, Film/mediaskapande
    Målgrupper: Årskurs 7
    Lokal: I ert klassrum
  • FÖR ALLA I ÅRSKURS 8 - Scenkonstföreställning: Tangilique med TUR-teatern. 24-28 september.

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 8 - Scenkonstföreställning: Tangilique med TUR-teatern. 24-28 september.

På våren 2018 såg de unga kulturombuden i Fittjaskolan denna föreställning på TUR-teatern och valde ut den till 8:ornas kulturgaranti till läsåret 2018-19. Hon har game:at 96 timmar i sträck. Hennes partner in crime har stupat. För längesen. Det är i början på mars. Om tre år försvinner han. Men just nu dricker dom O'boy och kollar Oprah. Tangilique är en warrior. Wonderwoman. Stenhård. Ett hjärta i en superhjältedräkt med siktet inställt för att krossa en sista boss. När Tangilique är 13 år möter hon Bryan. Hon ser sina egna erfarenheter i hans svarta pupiller, han är hennes skydd mot ensamheten och den som målar hennes naglar i regnbågens färger. Hon är allt han vill vara.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater, Kulturgaranti
    Målgrupper: Årskurs 8
    Lokal: Folkets hus i Hallunda
    Tillfällen:

10st tillfällen under perioden 24/9 2018 - 28/9 2018

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 9 - Cirkusföreställning med Cirkus Cirkör: Epifónima. 10-15 oktober.

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 9 - Cirkusföreställning med Cirkus Cirkör: Epifónima. 10-15 oktober.

Årskurs 9 erbjuds varje år en stor föreställning med Cirkus Cirkör. Detta är 9:ornas kulturgaranti! Epifónima Tilde Björfors och Cirkus Cirkörs nya produktion Epifónima är inspirerad av kvinnors röster, strävan och sätt att skapa och organisera sig på. "Vi vill lyfta och hylla det mod och de värderingar som har krävts för att skapa förändring. I ödmjuk beundran länkar vi oss till den långa kedja av kvinnor som banat väg för att vi är där vi är idag, med möjlighet att blicka framåt."

Kategorier: Cirkus, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater, Kulturgaranti
    Målgrupper: Årskurs 9
    Lokal: Folkets hus i Hallunda
    Tillfällen:

3st tillfällen under perioden 11/10 2018 - 15/10 2018

Botkyrka konsthall: Visning och workshop årskurs 4-9 och gymnasiet.

I de åldersanpassade skolprogrammen presenteras de aktuella utställningarna utifrån olika teman och perspektiv. Vi har även ett stående erbjudande kopplat till ett besök på Botkyrka konsthall och Xetmuseet.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Teaterrepetitioner! Provpublik sökes! Vill du och dina elever möta skådespelare och se repetitioner?
    Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Gymnasium, Grundskolan
    Lokal: Riksteatern

Unga kulturombud eller teaterreferensklass?

Sökes: Referensklasser och Unga kulturombud som vill vara med och välja kulturprogram och påverka skolornas kulturprogram. Vi dina ellever var refensklass eller är det några av elebverna som vill vara Unga Kulturagenter i vår? Vi på Kultur- och fritidsförvaltningen söker elever som vill vara med och påverka vilka teater- och dansföreställningar som ska visas för Botkyrkas barn och elever framöver.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9