ÅRSKURS 7 - 9 OCH GYMNASIET

Aktiviteter

 • FÖR ALLA I ÅRSKURS 7 - FILMWORKSHOP i klassrummet. Hela läsåret 2018-2019!

  KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 7 - FILMWORKSHOP i klassrummet. Hela läsåret 2018-2019!

  Workshop i klassrummet om film, medier och information. Att fördjupa sig i rörliga bilder är ett sätt att lära sig ett samtida globalt språk, tillgodogöra sig kunskap och stimulera till ett mediekritiskt tänkande. Genom att arbeta med MIK (= Medie- och informationskunnighet får eleverna förmåga att finna, analysera, kritiskt värdera och skapa information i olika medier och kontexter. Årskurs 7 erbjuds filmworkshops med FilmCentrum.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Kulturgaranti, Film/mediaskapande
  Målgrupper: Årskurs 7
  Lokal: I ert klassrum
 • Tumba bruks museum: två skolprogram i kombination

  Tumba bruks museum: två skolprogram i kombination

  Besök den unika miljön vid Tumba bruk. På museet kan klassen få delta i två skolprogram; Vad är ett papper och Livet på Tumba bruk.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Hogslaby/kulturhistoria
  Målgrupper: Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8
  Lokal: Tumba bruksmuseum
  Tillfällen:

  14st tillfällen under perioden 12/9 2018 - 1/4 2019

 • KOREOGRAFIN - interaktiv ljudupplevelse med rörelse. Vårterminen 2019.

  KOREOGRAFIN - interaktiv ljudupplevelse med rörelse. Vårterminen 2019.

  KOREOGRAFIN utforskar världen genom rörelse och undersöker hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker, ser och känner. Detta är en fantastisk möjlighet till rörelse och dans som engagerar eleverna. KOREOGRAFIN är en interaktiv föreställning för barn, unga och vuxna som bygger på medverkan, där varje deltagare får ett par hörlurar på sig. I hörlurarna guidar en röst som säger hur deltagarna ska röra sig, förhålla sig till sin egen kropp och relatera till varandra. Det är med andra ord inga dansare på scenen utan det är publiken som skapar KOREOGRAFIN tillsammans.

  Kategorier: Dans, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, SKAPANDE SKOLA 2018-19
  Målgrupper: Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7
  Lokal: Folkets hus i Hallunda
  Tillfällen:

  3st tillfällen under perioden 4/4 2019 - 5/4 2019

 • Unga Klara: "Girls Will Make You Blush". Vårterminen 2019.

  Unga Klara: "Girls Will Make You Blush". Vårterminen 2019.

  Girls Will Make You Blush (Nypremiär) Målgrupp: 13 år och uppåt Girls will make you blush! är en kombinerad dans- och teaterföreställning och koreograferas/regisseras av duon Mari Carrasco & Gustav Deinoff. En energisk, fartfylld, väldigt humoristisk föreställning där vi pratar högt och skamlöst, fritt från pekpinnar om allt det som rör sig i huvud och kropp på tjejer i puberteten. Vi går rakt på sak, avdramatiserar, dissekerar och detaljstuderar, med humor och allvar, känslomässigt och pragmatiskt men aldrig någonsin mästrande eller förmanande. Vi vill upphöja puberteten och kvinnoblivandet till det viktigaste och mest angelägna ämne som man överhuvudtaget kan komma att tala om. Vi skapar en miljö där tjejer och killar kan diskutera tjejers pubertet som en självklarhet. WE’RE NOT SORRY – WE’RE THE MOTHERFUCKING GIRLS

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
  Målgrupper: Gymnasium, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
  Lokal: Folkets hus i Hallunda
  Tillfällen:

  1st tillfälle den 9/4 2019

 • Unga Klara: "X". Vårterminen 2019.

  Unga Klara: "X". Vårterminen 2019.

  Unga Klara - Sveriges nationalscen för barn och unga gästspelar i Botkyrka under vecka 15. X (nypremiär) är en föreställning om att leva i Sverige idag, med utgångspunkt i att även Sverige har en kolonial och rasistisk historia - att Sverige har agerat med likgiltighet, fördömt och uteslutit och skoningslöst delat upp människor. Sverige har exploaterat landområden och tagit sig rätten att äga människor. X handlar också om den delen i dig som är rädd och ängslig. X kan ge dig tröst och stöd. X kan störa och oroa dig. X närmar sig vår tids kanske mest angelägna fråga: Hur lever vi med varandra? Med humor, svärta och sorg skakar X om och förändrar din blick på världen.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater, SKAPANDE SKOLA 2018-19
  Målgrupper: Gymnasium, Lärare, Årskurs 9, Fritidsledare
  Lokal: Folkets hus i Hallunda
  Tillfällen:

  2st tillfällen under perioden 10/4 2019 - 11/4 2019

 • Edin Jusuframic: "MeYoul" - en dansföreställning, prova-på och samtal.

  Edin Jusuframic: "MeYoul" - en dansföreställning, prova-på och samtal.

  En föreställning av och med Edin Jusuframic. Edin presenterar sig och sitt verk så här: "MeYouI, att spelas på Subtopia. Med tanke på att jag själv är född och uppväxt i Botkyrka, Alby så vill jag spela min egen förställning just här. Samma plats som format mig till den jag är idag och där allt en gång började. Jag vill också bjuda eleverna att pröva dans, möta dansare och koreograf efter föreställningen, back stage" MeYouI är en dansföreställning som handlar om den inre känslomässiga konflikt när en människa arbetar i ett kollektiv. Konflikten gestaltas av två dansare som agerar två sidor av en och samma person. Den ena representerar den själviska sidan medan den andra företräder den solidariska som gör vad som är bäst för majoriteten. Verket belyser på så vis en inre konflikt, huruvida egot ska få sin vilja igenom eller om en kompromiss för massans välbefinnande är ett bättre val.

  Kategorier: Dans, Botkyrkas kulturella allemansrätt, SKAPANDE SKOLA 2018-19
  Målgrupper: Gymnasium, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
  Lokal: Hangaren i Alby
  Tillfällen:

  2st tillfällen under perioden 25/4 2019 - 26/4 2019

 • Berättarworkshop med Historieberättarna

  Berättarworkshop med Historieberättarna

  Vill ni diskutera barnkonventionen och mänskliga rättigheter utifrån ett barn och ungdomsperspektiv? Boka en unik workshop, och arbeta med att analysera dikter, texter, bilder, och filmer skapade av nyanlända barn och ungdomar. Workshopen avslutas med att eleverna spelar in poddar där de delar med sig av saker som de själva anser vara viktiga att veta för barn/ungdomar som är nya i Sverige.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Konst, Film/mediaskapande, Digital verkstad, Berättande, SKAPANDE SKOLA 2018-19
  Målgrupper: Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
  Lokal: Hos er
 • Cullbergbaletten: The Mental States of Sweden in Dance

  Cullbergbaletten: The Mental States of Sweden in Dance

  "The Mental States of Sweden in Dance handlar om oss. Våga se den." Dagens Nyheter I vår bjuder Cullbergbaletten in elever i årskurs 9 och gymnasiet till skolföreställningar av The Mental States of Sweden in Dance i kompaniets lokaler på Riksteatern i Hallunda, Botkyrka. The Mental States of Sweden in Dance är skriven och regisserad av Mattias Andersson och hade premiär på Dramatens scen Elverket hösten 2017. Efter föreställningen hålls ett samtal där elever och dansare kan mötas. Lärarmaterial och mer information om samtalet kommer att finnas tillgängligt i februari.

  Kategorier: Dans, Botkyrkas kulturella allemansrätt
  Målgrupper: Gymnasium, Årskurs 9
 • Kulturpedagogiska workshops med Unga Klara. Våren 2019 i Botkyrka.

  Kulturpedagogiska workshops med Unga Klara. Våren 2019 i Botkyrka.

  WORKSHOPS MED UNGA KLARA Som en del i turnéprogrammet och repertoaren för UNGA KLARA ON TOUR kan du boka kulturpedagogiska workshops utifrån våra pjäsers tematik. Du kan välja att delta både individuellt i workshops för pedagoger och tillsammans med din skolklass, förskole- eller fritidsgrupp. Unga Klara erbjuder ett tiotal olika workshops som ger inspiration, verktyg och fördjupning anpassat specifikt efter varje åldersgrupp. LÄS om alla olika workshops i bifogad fil. Se här i rutan till höger. BOKA NU: För bokning eller frågor maila vår pedagog: julian@ungaklara.se

  Kategorier: Fortbildning, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Drama, SKAPANDE SKOLA 2018-19
  Målgrupper: Förskola, Gymnasium, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9, Förskola från 3 år
 • Mångkulturellt centrum: ”En för alla, alla för vem?”

  Mångkulturellt centrum: ”En för alla, alla för vem?”

  Mångkulturellt centrum erbjuder visningar för elever och/eller lärare och skolpersonal på temat demokrati "En för alla, alla för vem?" i vår Utställningshall. Pedagogiska paket kan även erbjudas i samarbete med vår Verkstad.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Studiebesök
  Målgrupper: Förskola, Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
 • Riksbankens historia och den svenska sedelhistorien

  Riksbankens historia och den svenska sedelhistorien

  En visning där vi berättar om Riksbankens historia, uppdraget och om de svenska sedlarna. Visste du att den första banksedeln i världen var en svensk sedel? Genom dramat kring den utgivande privata banken med den då nymodiga idén grundas som ett resultat år 1668 Sveriges riksbank

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Hogslaby/kulturhistoria
  Målgrupper: Gymnasium
 • Unga kulturombud eller teaterreferensklass?

  Unga kulturombud eller teaterreferensklass?

  Sökes: Referensklasser och unga kulturombud som vill vara med och välja kulturprogram och påverka skolornas kulturprogram. Vill dina elever var referensklass eller är det några av eleverna som vill vara unga kulturombud? Vi på Kultur- och fritidsförvaltningen söker elever som vill vara med och påverka vilka teater- och dansföreställningar som ska visas för Botkyrkas barn och elever framöver.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
  Målgrupper: Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
 • Utomhusgalleri vid Subtopia, Alby. Från mars - oktober.

  Utomhusgalleri vid Subtopia, Alby. Från mars - oktober.

  Upptäck ett av Sveriges främsta utomhusgallerier: Intressanta visningarför alla åldrar! Inspirerande och lärorik upplevelse i det fria. Det är något av en väl bevarad hemlighet att Subtopia är platsen för ett tjugotal konstverk, skapade av välkända och namnkunniga graffitikonstnärer. Såväl svenska som internationella. Under vandringen, som tar ca 45 minuter, går gruppen runt i Subtopia-området och upptäcker konstverk på oväntade platser och med vitt skilda uttryck.

  Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Konst, Studiebesök
  Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9