ÅRSKURS 7 - 9 OCH GYMNASIET

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 7- FILM

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 7- FILM

- Hur ser jag på mig själv och andra? Låt dina elever fördjupa sig i värdegrundsfrågor genom att se, analysera och skapa egen film. Att se film, reflektera över sin filmupplevelse samt själv kliva in i rollen som filmskapare kan vara ett sätt att lära känna sig själv, utveckla sitt språk och få nya perspektiv på världen. Det är också ett sätt att få kunskap om och kritiskt granska filmmediet.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Drama, Kulturgaranti, Film/mediaskapande
    Målgrupper: Årskurs 7
    Lokaler: Hos er. På skolan eller förskolan. , Hos er
  • FÖR ALLA I ÅRSKURS 8 - Smoke Screens med Burnt Out Punks. För årskurs 7-9 + gymnasiet i mån av plats.

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 8 - Smoke Screens med Burnt Out Punks. För årskurs 7-9 + gymnasiet  i mån av plats.

Samtida cirkus med Burnt Out Punks! En nyskapad magisk cirkuskomedi med Burnt Out Punks som handlar om de mörkare sidorna av sociala medier genom teatrala effekter och illusioner. Hur förhåller sig till verkligenheten till illusionen? Var finns sanningarna?

Kategorier: Cirkus, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater, Kulturgaranti
    Målgrupper: Gymnasium, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
    Lokal: Hangaren i Alby

2st tillfällen under perioden 22/3 2018 - 23/3 2018

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 9 - en föreställning med Cirkus Cirkör under höstterminen.

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 9 - en föreställning med Cirkus Cirkör under höstterminen.

Denna föreställning har redan varit på höstterminen 2017. Årskurs 9 erbjuds varje år en stor föreställning med Cirkus Cirkör. Detta är 9:ornas kulturgaranti. I mån av plats kan andra årskurser få boka. I skenet av Europas allt hårdare gränsdragningar mot omvärlden och de konsekvenser som stängda gränser medför, har Cirkus Cirkörs röst som förespråkare av gränsöverskridande blivit starkare. Dagens Nyheters recensent utnämnde Cirkus Cirkör till skapare av en ny genre; "nycirkusaktivism", efter att ha sett föreställningen Borders under 2015.

Kategorier: Cirkus, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater, Kulturgaranti
    Målgrupper: Årskurs 9

Examenskonsert med elever från Tumba gymnasiums musikprogram

Här har du som går i åk 9 möjlighet att gå på examenskonserten med eleverna i estetiska programmet på Tumba gymnasium. Har du funderingar på att söka musikprogrammet? Då finns det möjlighet till att prata med elever och lärare.

Kategorier: Musik
    Målgrupper: Årskurs 9
    Lokal: Tumbascenen

1st tillfälle den 23/2 2018

Ont blod - en Heavy Metal-Musikal. Tumbascenen. För årskurs 8-9 och gymnasiet

ONT BLOD - EN HEAVY METAL-MUSIKAL En hårdrocksmusikal för åk. 8,9 och gymnasiet. Med Riksteatern. På Tumbascenen. Rockbandet Metal Defenders är på väg att få sitt stora genombrott. Skivkontraktet är signerat och nu väntar en stor europaturné. Men i mörkret, bland skuggorna, ute på stadens gator och torg finns en kloförsedd varelse med hämndbegär, en varelse som törstar efter blod. En varelse som inte bara hotar bandets drömmar utan också deras liv…

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Musik, Teater, Skapande skola 2017-18
    Målgrupper: Gymnasium, Årskurs 8, Årskurs 9
    Lokal: Tumbascenen

2st tillfällen under perioden 22/3 2018 - 22/3 2018

Botkyrka konsthall: Visning och workshop årskurs 4-9 och gymnasiet.

I de åldersanpassade skolprogrammen presenteras de aktuella utställningarna utifrån olika teman och perspektiv. Vi har även ett stående erbjudande kopplat till ett besök på Botkyrka konsthall och Xetmuseet.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Svenska husdjur

Besök djuren på Torekällberget. Vi berättar om våra djur, vad de äter och vad de ger oss människor. Innehållet åldersanpassas och kan begränsas till färre djurarter för fördjupning.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Hogslaby/kulturhistoria, Skapande skola 2017-18, Naturpedagogiska program i Botkyrka
    Målgrupper: Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
    Lokal: Torekällberget

Teaterrepetitioner! Provpublik sökes! Vill du och dina elever möta skådespelare och se repetitioner?
    Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Gymnasium, Grundskolan
    Lokal: Riksteatern

Unga kulturombud eller teaterreferensklass?

Sökes: Referensklasser och Unga kulturombud som vill vara med och välja kulturprogram och påverka skolornas kulturprogram. Vi dina ellever var refensklass eller är det några av elebverna som vill vara Unga Kulturagenter i vår? Vi på Kultur- och fritidsförvaltningen söker elever som vill vara med och påverka vilka teater- och dansföreställningar som ska visas för Botkyrkas barn och elever framöver.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

WORKSHOP MED HISTORIEBERÄTTARNA - om flykt, berättelser, drömmar och att utvecklas som medmänniska.

Är din klass intresserad av att möta berättelser från nyanlända barn och ungdomar? Vill ni diskutera integration och mänskliga rättigheter utifrån ett barn och ungdomsperspektiv? Boka en workshop, och arbeta kreativt med att analysera dikter, texter, bilder, och filmer skapade av nyanlända barn och ungdomar från Botkyrka, Sverige och flyktingläger i Grekland.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Digital verkstad, Berättande, Skapande skola 2017-18
    Målgrupper: Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
    Lokal: Hos er