ÅRSKURS 7 - 9 OCH GYMNASIET

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 7 - FILMWORKSHOP i klassrummet. Hela läsåret 2018-2019!

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 7 - FILMWORKSHOP i klassrummet. Hela läsåret 2018-2019!

Workshop i klassrummet om film, medier och information. Att fördjupa sig i rörliga bilder är ett sätt att lära sig ett samtida globalt språk, tillgodogöra sig kunskap och stimulera till ett mediekritiskt tänkande. Genom att arbeta med MIK (= Medie- och informationskunnighet får eleverna förmåga att finna, analysera, kritiskt värdera och skapa information i olika medier och kontexter. Årskurs 7 erbjuds filmworkshops med FilmCentrum.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Kulturgaranti, Film/mediaskapande
    Målgrupper: Årskurs 7
    Lokal: I ert klassrum

Berättarworkshop med Historieberättarna

Vill ni diskutera barnkonventionen och mänskliga rättigheter utifrån ett barn och ungdomsperspektiv? Boka en unik workshop, och arbeta med att analysera dikter, texter, bilder, och filmer skapade av nyanlända barn och ungdomar. Workshopen avslutas med att eleverna spelar in poddar där de delar med sig av saker som de själva anser vara viktiga att veta för barn/ungdomar som är nya i Sverige.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Konst, Film/mediaskapande, Digital verkstad, Berättande, SKAPANDE SKOLA 2018-19
    Målgrupper: Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
    Lokal: Hos er

Mångkulturellt centrum: ”En för alla, alla för vem?”

Mångkulturellt centrum erbjuder visningar för elever och/eller lärare och skolpersonal på temat demokrati "En för alla, alla för vem?" i vår Utställningshall. Pedagogiska paket kan även erbjudas i samarbete med vår Verkstad.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Studiebesök
    Målgrupper: Förskola, Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Riksbankens historia och den svenska sedelhistorien

En visning där vi berättar om Riksbankens historia, uppdraget och om de svenska sedlarna. Visste du att den första banksedeln i världen var en svensk sedel? Genom dramat kring den utgivande privata banken med den då nymodiga idén grundas som ett resultat år 1668 Sveriges riksbank

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Hogslaby/kulturhistoria
    Målgrupper: Gymnasium

Unga kulturombud eller teaterreferensklass?

Sökes: Referensklasser och unga kulturombud som vill vara med och välja kulturprogram och påverka skolornas kulturprogram. Vill dina elever var referensklass eller är det några av eleverna som vill vara unga kulturombud? Vi på Kultur- och fritidsförvaltningen söker elever som vill vara med och påverka vilka teater- och dansföreställningar som ska visas för Botkyrkas barn och elever framöver.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Utomhusgalleri vid Subtopia, Alby. Från mars - oktober.

Upptäck ett av Sveriges främsta utomhusgallerier: Intressanta visningarför alla åldrar! Inspirerande och lärorik upplevelse i det fria. Det är något av en väl bevarad hemlighet att Subtopia är platsen för ett tjugotal konstverk, skapade av välkända och namnkunniga graffitikonstnärer. Såväl svenska som internationella. Under vandringen, som tar ca 45 minuter, går gruppen runt i Subtopia-området och upptäcker konstverk på oväntade platser och med vitt skilda uttryck.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Konst, Studiebesök
    Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9