ÅRSKURS 7 - 9 OCH GYMNASIET

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 7 - FILMWORKSHOP i klassrummet

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 7 - FILMWORKSHOP i klassrummet

Workshop i klassrummet om film, medier och information. Att fördjupa sig i rörliga bilder är ett sätt att lära sig ett samtida globalt språk, tillgodogöra sig kunskap och stimulera till ett mediekritiskt tänkande. Genom att arbeta med MIK (= Medie- och informationskunnighet får eleverna förmåga att finna, analysera, kritiskt värdera och skapa information i olika medier och kontexter. Årskurs 7 erbjuds filmworkshops med FilmCentrum.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Workshops, Kulturgaranti, Film/mediaskapande
    Målgrupper: Årskurs 7
    Lokal: I ert klassrum

Min mammas dotter - succén med Maria Nohra är  tillbaka i Botkyrka 5 februari 2019

Med personliga berättelser kontrat med riktiga knockouts och en fantastisk publikkontakt lyckas Maria Nohra med humor och allvar berätta om skillnader i kulturkoder, svårigheter och stoltheten över att tillhöra två kulturer och den eviga kärleken till en mamma som bryter mot det svenska samhällets oskrivna regler. En mamma som slåss med en toffla, tvingar en att ta med sina kusiner på första dejten och som inte kan gå in i en affär utan att pruta. På knappt en timme, med en intensiv täthet, bjuds du på en härlig blandning av dans, imitationer, familj, humor, boxning och Beyoncé!

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Gymnasium, Årskurs 8, Årskurs 9
    Lokal: Tumbascenen
    Tillfällen:

1st tillfälle den 5/2 2019

Mångkulturellt centrum: ”En för alla, alla för vem?”

Mångkulturellt centrum erbjuder visningar för elever och/eller lärare och skolpersonal på temat demokrati "En för alla, alla för vem?" i vår Utställningshall. Pedagogiska paket kan även erbjudas i samarbete med vår Verkstad.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Studiebesök
    Målgrupper: Förskola, Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Unga kulturombud eller teaterreferensklass?

Sökes: Referensklasser och Unga kulturombud som vill vara med och välja kulturprogram och påverka skolornas kulturprogram. Vi dina ellever var refensklass eller är det några av elebverna som vill vara Unga Kulturagenter i vår? Vi på Kultur- och fritidsförvaltningen söker elever som vill vara med och påverka vilka teater- och dansföreställningar som ska visas för Botkyrkas barn och elever framöver.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater
    Målgrupper: Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Upptäck ett av Sveriges främsta utomhusgallerier: Intressanta visningarför alla åldrar! Inspirerande och lärorik upplevelse i det fria. Det är något av en väl bevarad hemlighet att Subtopia är platsen för ett tjugotal konstverk, skapade av välkända och namnkunniga graffitikonstnärer. Såväl svenska som internationella. Under vandringen, som tar ca 45 minuter, går gruppen runt i Subtopia-området och upptäcker konstverk på oväntade platser och med vitt skilda uttryck.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Konst, Studiebesök
    Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Lärare, Förskolepersonal, Årskurs 1, Årskurs 2, Årskurs 3, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9