ÅRSKURS 7 - 9 OCH GYMNASIET

• FÖR ALLA I ÅRSKURS 7- FILM, workshop, analys

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 7- FILM, workshop, analys

- Hur ser jag på mig själv och andra? Låt dina elever fördjupa sig i värdegrundsfrågor genom att se, analysera och skapa egen film. Att se film, reflektera över sin filmupplevelse samt själv kliva in i rollen som filmskapare kan vara ett sätt att lära känna sig själv, utveckla sitt språk och få nya perspektiv på världen. Det är också ett sätt att få kunskap om och kritiskt granska filmmediet.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Drama, Kulturgaranti, Film/mediaskapande
    Målgrupper: Årskurs 7
    Lokaler: Hos er. På skolan eller förskolan. , Hos er
  • FÖR ALLA I ÅRSKURS 9 - Cirkusföreställning med Cirkus Cirkör: Epifónima. Oktober 2018.

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 9 - Cirkusföreställning med Cirkus Cirkör: Epifónima. Oktober 2018.

Årskurs 9 erbjuds varje år en stor föreställning med Cirkus Cirkör. Detta är 9:ornas kulturgaranti. Epifónima Tilde Björfors och Cirkus Cirkörs nästa produktion Epifónima är inspirerad av kvinnors röster, strävan och sätt att skapa och organisera sig på. Vi vill lyfta och hylla det mod och de värderingar som har krävts för att skapa förändring. I ödmjuk beundran länkar vi oss till den långa kedja av kvinnor som banat väg för att vi är där vi är idag, med möjlighet att blicka framåt. Epifónima, som betyder "utrop" på grekiska, är en naturlig fortsättning på Tilde Björfors senaste föreställningar Borders, Limits och Movements som kretsat kring gränser, begränsningar och migration.

Kategorier: Cirkus, Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater, Kulturgaranti
    Målgrupper: Årskurs 9
    Lokal: Folkets hus i Hallunda

Tidsresan - en konsert med musiktvåorna på Tumba gymnasiums estetiska program

Kom och upplev en storartad resa genom musikens historia, framförd av musiktvåorna på Tumba Gymnasiums estetiska program. Vi börjar i 50-talets rock med The Rolling Stones och avslutar med dagens hits av Avicii. Däremellan får ni höra bland annat Queen, Michael Jackson, Nirvana och Justin Bieber.

Kategorier: Musik
    Målgrupper: Årskurs 8, Årskurs 9
    Lokal: Tumbascenen
    Tillfällen:

1st tillfälle den 23/5 2018

Botkyrka konsthall: Visning och workshop årskurs 4-9 och gymnasiet.

I de åldersanpassade skolprogrammen presenteras de aktuella utställningarna utifrån olika teman och perspektiv. Vi har även ett stående erbjudande kopplat till ett besök på Botkyrka konsthall och Xetmuseet.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Utställningar & visningar, Workshops, Konst
    Målgrupper: Gymnasium, Särskola, Årskurs 4, Årskurs 5, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9
  • FÖR ALLA I ÅRSKURS 8 - Scenkonstföreställning: Tangilique med TUR-teatern. Hösten 2018.

KulturgarantiFÖR ALLA I ÅRSKURS 8 - Scenkonstföreställning: Tangilique med TUR-teatern. Hösten 2018.

Hon har game:at 96 timmar i sträck. Hennes partner in crime har stupat. För längesen. Det är i början på mars. Om tre år försvinner han. Men just nu dricker dom O'boy och kollar Oprah. Tangilique är en warrior. Wonderwoman. Stenhård. Ett hjärta i en superhjältedräkt med siktet inställt för att krossa en sista boss. När Tangilique är 13 år möter hon Bryan. Hon ser sina egna erfarenheter i hans svarta pupiller, han är hennes skydd mot ensamheten och den som målar hennes naglar i regnbågens färger. Hon är allt han vill vara.

Kategorier: Botkyrkas kulturella allemansrätt, Teater, Kulturgaranti
    Målgrupper: Årskurs 8
    Lokal: Hos er

Ronja och Younes - en teaterföreställning av unga för unga. 4-5 maj 2018.

Ronja och Younes Ett teaterprojekt med ensamkommande och etablerade ungdomar. Ronja och Younes är 16 år gamla och går i samma klass på första året i gymnasium. Younes har för några år sedan kommit helt själv från Afghanistan till Sverige och Ronja har en tråkig pojkvän som spelar innebandy matcher istället för att komma till hennes födelsedagsfest. Ronja och Younes gillar varandra väldigt mycket, det är något speciellt mellan dem, men det är svårt. Younes vet inte om han kan få stanna i Sverige och deras kompisar är inte alltid helt okej med med situationen. Fördomar och missförstånd möts med nyfikenhet och glädje.

Målgrupper: Gymnasium, Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9

Teaterrepetitioner! Provpublik sökes! Vill du och dina elever möta skådespelare och se repetitioner?
    Målgrupper: Gymnasium, Grundskolan
    Lokal: Riksteatern

Unga kulturombud eller teaterreferensklass?

Sökes: Referensklasser och Unga kulturombud som vill vara med och välja kulturprogram och påverka skolornas kulturprogram. Vi dina ellever var refensklass eller är det några av elebverna som vill vara Unga Kulturagenter i vår? Vi på Kultur- och fritidsförvaltningen söker elever som vill vara med och påverka vilka teater- och dansföreställningar som ska visas för Botkyrkas barn och elever framöver.

Målgrupper: Årskurs 6, Årskurs 7, Årskurs 8, Årskurs 9